Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Kalium Bør være drikker du om Dagen?

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 14 December 2018

En 2012-undersøgelse i American Journal of Clinical Nutrition fandt, at færre end 2% af Amerikanske voksne forbruge den anbefalede daglige mængde af kalium i øjeblikket er indstillet til på 4,700 milligram for de fleste mennesker. Kalium spiller en afgørende rolle i knogle styrke -, nyre-sten produktion og risikoen for slagtilfælde, og som en elektrolyt det er en del af den elektrokemiske balance, der holder dit nervesystem fungerer korrekt. Der gør at få nok, enten gennem kost eller kosttilskud, er et væsentlig mål for de fleste mennesker.

Anbefalet Daglig Tilførsel

Selv om ny forskning, der med jævne mellemrum resulterer i små ændringer i anbefalingerne, National Institutes of Health anbefaler, at alle voksne indtager 4,700 milligram af kalium hver dag. Ammende kvinder kræver 5,100 mg dagligt for optimal sundhed, fordi en del af deres forbrug går til deres spædbarn. Spædbørn og børn op til 13 år kræver, at mellem 400 og 3,800 mg, afhængigt af deres alder og vægt. Der er to måder at opfylde dine anbefalet daglig dosis: ved regelmæssigt at spise masser af kalium rige fødevarer eller ved at tage en kalium supplement.

Fødevarer Kilder

Gode kilder til kalium omfatter kartofler, orange og grapefrugt juice, rosiner, ligesom lima bønner eller hvide bønner, svesker, dadler, vinter squash som agern squash, spinat og tomat produkter som tomat sauce, pasta, juice på dåse, hakkede tomater. Selv om bananer er ofte udråbt som værende rig på kalium, de indeholder mindre end halvdelen af det beløb, der er leveret af en kartoffel. En mellemstor bagt kartoffel forsyninger 926 milligram af kalium eller 20 procent af det anbefalede daglige indtag af kalium til en voksen. En 1/2-cup servering af kogt spinat indeholder 420 milligram af kalium, mens 6 ounce af appelsin juice give 372 milligram.

Kaliummangel

Alvorlig kaliummangel er mest almindelige i mennesker, der har absorption sygdomme som Crohns sygdom, nyresygdom, kongestiv hjerteinsufficiens, en spiseforstyrrelse som anoreksi eller bulimi eller en sygdom, der forårsager hyppige diarré og opkastning. Det er også mere sandsynligt i mennesker, der sveder meget fra fysisk anstrengelse eller fra at leve i et varmt klima. Kaliummangel, også kendt som hypokaliæmi, er kendetegnet ved, oppustethed, muskelsvaghed, træthed, mavesmerter, kramper og forstoppelse. Hvis venstre ubehandlet, hypokaliæmi kan medføre lammelse og potentielt dødelige hjerte arytmier.

Kaliumtilskud

En kost, der er rig på høj-kalium fødevarer som frisk frugt, grøntsager og nødder er overlegen i forhold til tilskud, når det kommer til at fylde dit kalium krav, rådgiver Linus Pauling Institute. Må ikke begynde at tage kaliumtilskud, indtil du først har talt med din læge. Kaliumtilskud kan forårsage kvalme, diarré, opkastning og mavesmerter. Høje doser kan forårsage en uregelmæssig hjerterytme, sort afføring, mental forvirring og en prikkende eller brændende fornemmelse i arme og ben, hænder og fødder. Kosttilskud kan også forstyrre den korrekte funktion af diuretika, cyclosporin, heparin, digoxin, beta-blokkere og non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler. Undgå at tage kaliumtilskud, hvis du har nogen form for nyresygdom.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære