Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Kalium Gøre, Æg & Mælk?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Den mest kalium rige fødevarer er typisk frugter og grøntsager, men du vil også få nogle kalium fra æg og mælk. Møde dine daglige indtagelse af kalium er vigtigt for flere funktioner. Kalium spiller en rolle i væskebalance og fungerer som en elektrolyt, der hjælper til at lede elektricitet i hele din krop for muskelsammentrækning og hjerte funktion. Fordi æg og mælk er ikke de bedste kilder til kalium, du bør afrunde din kost med andre typer af high-kalium fødevarer.

Kalium Indtagelse Anbefalinger

Kalium er kendt som en macromineral, hvilket betyder, at du har brug for en stor mængde af det hver dag. Som en voksen, uanset køn, du har brug for 4,700 milligram per dag, ifølge Linus Pauling Institute. Din anbefaling ikke går op, mens du er gravid. Hvis du ammer, men du skal 5,100 milligram per dag.

Kalium i Æg

Et stort æg har cirka 70 milligram af kalium. Hvis du sigter mod at skære kalorier og reducere fedt fra din kost, kan du stadig få kalium fra en almindelig æggehvide. Den hvide del af et stort æg har omkring 55 milligram af kalium, der tegner sig for næsten 80 procent af de æg samlede indhold af kalium.

Kalium i Mælk

Kalium-indhold i mælk afhænger af, hvilken type mælk, du foretrækker. Generelt er det højere fedtindhold, jo lavere mængde af kalium. For eksempel, 8 ounce af sødmælk og tilbyder lidt mere end 320 milligram af kalium. Den samme mængde af 2-procent mælk indeholder mere end 340 milligram af kalium. Hvis du foretrækker at skimme eller fedtholdige mælk, får du mere end 380 milligram af kalium fra en 8-ounce glas. Skimme og fedtholdige mælk tilbud omkring 10 procent mere kalium end deres helhed-mælk modpart.

Øget Indtagelse Af Kalium

Masser af andre fødevarer, der har større mængder af kalium end æg og mælk. Søde kartofler er blandt de rigeste kilder til kalium, der giver lidt mere end 925 mg fra en medium-størrelse sød kartoffel med huden. For en kalium-pakket måltid, kan du prøve at lave en sød kartoffel, og pocheret æg morgenmad hash.

For at øge kalium i dit daglige glas mælk, kan du prøve at blande det med en banan -- en mellemstor banan ville tilføje en anden 420 milligram af kalium til din drik. Appelsiner, tomater, rosiner, svesker, lima bønner, spinat, solsikkekerner og mandler er bare et par ekstra kalium rige fødevarer.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære