Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Kalium Er Hensigtsmæssigt for Kroppen?

Selv om bananer er ofte udråbt som en væsentlig kilde til kalium i en persons kost, næringsstoffer, er også til stede i fødevarer som avocado, gulerødder, kiwi, lima bønner, spinat og hvedekim, blandt mange andre. Efter det optages i kroppen, kalium spiller en rolle i funktionen af nerver, celler, væv og muskler. For at forhindre farlige bivirkninger af for meget eller for lidt kalium, er det vigtigt at vide, hvor meget du har brug for din alder.

Anbefalede Indtag

Den anbefalede daglige indtagelse af kalium varierer efter alder. Fra fødsel til seks måneders alderen, kun 400 milligram er behov for. Fra alderen 7 til 12 måneder, 700 milligram er nødvendig daglig. Det anbefalede daglige indtag spring til 3.000 mg til børn i alderen 1 til 3, og er 3,800 mg for børn i alderen 4 til 8. I alderen 9 til 13, et barns indtag bør øge til 4 500 milligram. Som voksen -- 19 år og ældre -- den daglige anbefalede indtag øges blot en smule til 4,700 milligram. Men amning kvinder, der har brug for et lidt højere indtag på 5,100 mg dagligt

Kalium Funktioner

Kalium er både en mineralsk og en elektrolyt. Men i kroppen er der ikke meget forskel mellem de to identiteter -- elektrolytter er bare elektrisk ladede mineraler. Som et mineral, kalium hjælper med at sikre korrekt funktion af de celler, væv og organer. Som en elektrolyt, det påvirker væskebalancen og nerve ledningsforstyrrelser. Kalium er også afgørende for sammentrækning og afslapning af muskler, herunder hjertet.

Hyperkaliæmi

Når der er for meget kalium ophober sig i kroppen, en tilstand kendt som hyperkaliæmi udvikler sig. Hvis venstre ubehandlet, denne betingelse kan være ekstremt farlige og potentielt dødelige. Fordi kalium hjælper med funktionen af nerver og muskler, det har en tendens til at berøre disse områder, når der højt blod niveauer er til stede. Tidlige symptomer på hyperkaliæmi omfatter træthed, svaghed, prikken, følelsesløshed, kvalme og opkastning. Som betingelse skrider frem, symptomer udvikle sig til at omfatte en uregelmæssig hjerterytme, vejrtrækningsbesvær og lammelse. Uden øjeblikkelig lægehjælp, hyperkaliæmi, kan føre til et pludseligt hjertestop og død.

Hypokaliæmi

Som med hyperkaliæmi, betingelse af lav kalium kaldet hypokaliæmi, kunne også være livstruende. Igen, symptomerne har tendens til at involvere de områder af kroppen, der er involveret i kalium-funktion. Unormale hjerterytmer, forstoppelse og træthed er almindelige med hypokaliæmi. Yderligere symptomer kan omfatte muskelsvaghed og muskelkramper. Uden behandling, lav kalium niveauer kan føre til muskel lammelse, der kunne omfatte hjerte og lunger, hvilket fører til potentielt dødelige forhold.

Om Forfatteren

Krista Sheehan er et registreret sygeplejerske og professionel forfatter. Hun arbejder i en neonatal intensive care unit (NICU) og hendes tidligere sygepleje erfaring omfatter geriatri, pulmonale lidelser og hjemmesygepleje. Hendes faglige skrivning arbejder primært fokusere på de emner, der af fysiske sundhed, fitness, ernæring og positive ændringer i livsstil.

Foto Credits

  • Et farverigt udvalg af eksotiske frugter over en hvid baggrund billede af Sophia Vintre fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære