Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Skal Jeg Spise Havregryn

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret: November 19, 2018

Havregryn gør en nærende morgenmad. En 1 1/2-cup servering af kogte havregryn giver dig 8 gram protein; 5 gram fibre; 100 procent af den daglige værdi for jern; 45 procent af den daglige værdier for thiamin, vitamin B-6, niacin, folat, riboflavin og vitamin A; 30 procent af DV for fosfor; 20 procent af DV for magnesium og calcium, og 10 procent af DV for zink. Beta-glucan, en type af kostfibre i havregryn, kan give sundhedsmæssige fordele, når de indtages i de anbefalede mængder.

Beta-glucan Fordele

Forbruger beta-glucan fra havregryn kan hjælpe med at sænke din samlede kolesterol og low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol, sænke din risiko for hjertesygdomme, i henhold til en juni 2012-artikel, der er offentliggjort i "Samlet Anmeldelser i fødevarevidenskab og fødevaresikkerhed." Da beta-glucan er en opløselig fiber, det hjælper også med at bremse fordøjelsen af din mad, så du føler dig fuld længere og ikke har så stor en stigning i blodsukkeret efter et måltid. Dette kan være nyttigt for diabetikere og folk, der forsøger at tabe sig.

Anbefalet Beta-glucan Forbrug

Food and Drug Administration hjemmeside bemærker, er du nødt til at forbruge mindst 3 gram per dag af beta-glucan fibre for at opnå den kolesterolsænkende fordele af havregryn. Dette kræver, at du til at forbruge 60 gram eller 3/4 kop kogte havregryn, der giver ca 1 1/2 kopper kogte havregryn, da kun omkring halvdelen af kostfibre i havregryn er opløselige fibre.

Kostfibre i Havregryn

De opløselige fibre beta-glucan er ikke den eneste form for fiber, der findes i havregryn. Havregryn indeholder også uopløselige fibre, som gør, at afføringen fylder og fremmer dens bevægelse gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen, hjælpe med at forhindre forstoppelse, diverticulitis og hæmorider. Tilstræbe at indtage en blanding af opløselige og uopløselige fibre hver dag for at nå det anbefalede forbrug af 21 gram til 38 gram fiber.

Bedste Typer

Mens øjeblikkelig, hurtig og gammeldags valset havre, der alle indeholder samme mængde af næringsstoffer, instant havre er mere forarbejdet, så de er fordøjet mere hurtigt. Dette medfører en større stigning i blodsukkeret, medmindre du spiser dem alle på samme tid som fødevarer med lavt glykæmisk indeks, såsom nødder. Gammeldags rullet-havre og stål -, skære havre, som er lavet ved at skære havre i bidder, i stedet for at rulle dem hjemme, smager bedre end den hurtigere-madlavning typer af havre, ifølge test af Consumer Reports. Brug almindelig havregryn og tilføje frugt, nødder og krydderier, som kanel og muskatnød, for de mest nærende havregrød, da flavored havregryn i butikker tendens til at være høj i sukker og natrium. Hvis frugt ikke nok tilføje sødme for dig, at tilføje en teskefuld eller to af dine egne sødemiddel, såsom sukker, honning eller ahornsirup, vil stadig give dig havregryn med mindre sukker end de færdigpakkede, aromatiserede sorter.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære