Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Er For Meget Jerntilskud?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 07 December, 2018

Hvis du ikke spiser nok, strygejern, din krop vil ikke være i stand til at gøre de røde blodlegemer, er det nødvendigt at transportere ilt rundt i kroppen, hvor den er nødvendig. Jern hjælper også med at producere adenosin trifosfat, eller ATP, som er, hvordan din krop lagrer energi. Men, hvis du tager jerntilskud, er det muligt, du kan få for meget jern og erfaring toksicitet symptomer.

Anbefalet Jern Indtag

Den anbefalede daglige dosis for kvinder er 18 mg jern om dagen, og mænd har brug for omkring 8 milligram per dag. Gravide kvinder skal 27 milligram per dag. Når kvinder når overgangsalderen, deres strygejern krav falde til det samme som mænd. Det tolerable øvre indtag niveau for jern er 45 mg per dag; hvis du bruger mere jern end denne fra kosttilskud på en regelmæssig basis, toksicitet symptomer er tilbøjelige til at forekomme.

Typer af Kosttilskud

Forskellige typer af kosttilskud, der indeholder forskellige mængder af grundstoffet jern. For eksempel, jern-og sulfat er 20 procent strygejern, ferrogluconat er 12 procent jern og jern-og fumarate er 33 procent strygejern. Den type af jern i kosttilskud du tager, vil afgøre, hvad din anbefalede dosis er, og din læge kan anbefale, både tillægget af type og dosis.

Toksicitet Symptomer

Symptomer på en overdosering omfatter strygejern kvalme, diarré, sort afføring, opkastning af blod, en metallisk smag i munden, mavesmerter, feber og hovedpine, som nogle gange, men ikke altid forekomme inden for en time for at tage for mange jerntilskud. Hvis du ikke får behandling, mere alvorlig overdosering symptomer kan inkludere svimmelhed, kulderystelser, døsighed, bleg eller rød hud, hurtig eller svag puls og lavt blodtryk.

Overvejelser

Hvis du er bekymret om din jern niveauer, få dem tjekket af din læge, som vil ordinere en passende dosis af jerntilskud, hvis du har brug for dem. Du må ikke tage jerntilskud uden din læges godkendelse, da de kan forstyrre absorptionen af lægemidler, herunder visse antibiotika, levothyroxine, carbidopa and levodopa.

At Øge Din Jern Niveauer Gennem Kosten

Kosttilskud er ikke den eneste måde at forbedre dine jern niveauer. Hvis du har en mild mangel eller kosttilskud alene, ikke er nok, optage jern-rige fødevarer i din kost. Værdifulde muligheder omfatter magert kød og fjerkræ, fisk og skaldyr, berigede korn, bønner, linser, nødder og rosiner. Kroppen absorberer dyr strygejern mest effektivt, så hvis du primært baseret på vegetariske kilder, parre dem med C-vitamin-rige fødevarer, der hjælper med at absorbere. Som eksempler kan nævnes citrus frugter, jordbær, broccoli og tomater.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære