Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Er en Megadose af D-Vitamin?

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret 17 December 2018

D-Vitamin er et fedtopløseligt vitamin, som er nødvendig for stærke knogler. Mangel på vitamin forårsager, at knoglerne bliver tynde, sprøde og let sprunget. D-Vitamin dannes i kroppen efter solen, og det forekommer naturligt i nogle få fødevarer. Du kan få D-vitamin fra kosttilskud, men meget høje doser kan give sundhedsmæssige problemer. En megadose af D-vitamin er 10 gange den anbefalede daglige mængde, ifølge Jeffrey Blumberg, vitamin ekspert på Tufts University. Være forsigtige med at tage megadoser af vitamin D.

Krav

Den anbefalede daglige tilførsel, af D-vitamin, der er etableret af den føderale regering ' s Institute of Medicine er 600 Internationale Enheder eller IE, for voksne i henhold til alder 70 og 800 IU for ældre mennesker. Harvard School of Public Health anbefaler, at et højere indtag på 800 til 1.000 IU for alle voksne, dog, og viser, at folk med mørkere hud, og dem, der lever i solen-ugunstigt stillede regioner, kan være nødt til 2.000 IU, fordi de ikke kan producere tilstrækkeligt med D-vitamin i deres kroppe gennem solen. Op til 4.000 IU af vitamin D om dagen er sikkert, i henhold til det tolerable øvre grænser, der er fastsat ved Institute of Medicine.

Megadose

En megadose af D-vitamin er 6.000 IU for voksne i henhold til alder 70 8.000 IE for folk, der er ældre end 70, siger Blumberg, der er professor i ernæring på Tufts' School of Ernæring Videnskab og Politik i Boston. Blumberg ikke anbefale at tage megadoser af vitamin D, medmindre anvist til at gøre det af en læge. Injektioner af megadoser af vitamin D er undertiden gives til ældre mennesker med høj risiko for balance problemer og sprækker, men de administreres af en læge. MayoClinic.com angiver, at megadoser af op til 600.000 IU har været undersøgt i høj-risiko personer, men de har ikke altid reduceret risiko for fraktur og andre sundhedsmæssige forhold.

Megadose Farer

Fordi D-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, det er gemt i din krop snarere end elimineret i urinen som vitamin C og andre vandopløselige vitaminer. Hvis du tager for meget D-vitamin, kan det bygge op i organer, over tid og give sundhedsmæssige problemer. At tage megadoser kan øge risikoen for fald og frakturer, i henhold til MayoClinic.com. Andre negative virkninger, der er forårsaget af megadoser af vitamin D omfatter en øget risiko for blære-infektioner, overdreven calcium i blodet, kvalme, opkastning, træthed, svimmelhed, ringen for ørerne, nedsat nyrefunktion og en øget risiko for kræft.

Overvejelser

Fede fisk og fiskelever olie er den bedste naturlige fødevarer, kilder til vitamin D. En spiseskefuld torskelevertran leverer en kæmpestor 340 procent af en voksen persons daglige behov, og 3 ounce af laks give 112 procent. Ifølge National Institutes of Health ' s Kontor af Kosttilskud, indtage store mængder af fødevarer med D-vitamin vil ikke forårsage toksicitet. Selv om overdreven udsættelse for sol øger risikoen for hudkræft, vil det ikke medføre mangel på D-vitamin toksicitet, fordi kroppen forhindrer, at det sker. D-Vitamin toksicitet er mest tilbøjelige til at opstå fra at tage megadoser af vitamin D-tilskud. Hvis du vælger at tage D-vitamin, kosttilskud, ikke er over 4.000 IU om dagen, og fortæl din læge om alle de kosttilskud, du bruger til at forbedre din sundhed.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære