Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Jern der Er i Øl?

Skrevet af Matthew Lee; Opdateret 17 December 2018

På trods af sin høje kalorieindhold, øl er sundere er nogle henseender end andre alkoholholdige drikkevarer. Dette er især sandt for ufiltreret øl, som indeholder meget højere koncentrationer af vitaminer og mineraler end almindelig pilsner øl. Hertil kommer, at øl indeholder små mængder af protein og hjerte-sunde opløselige fibre. Selv om forskellige typer af øl varierer i deres jernindhold, ingen udvalg af øl bidrager med en betydelig mængde af jern til din kost.

Strygejern Indhold

Forskellige sorter af øl indeholder forskellige mængder af jern. Stouts, portører og andre mørke ølsorter indeholder de højeste koncentrationer af jern. Lagerøl, pale ales og andre lys-farvet øl indeholder cirka tre fjerdedele af jern af mørkere øl, der henviser til, alkoholfri øl, har omkring halvdelen af jern indhold af mørkt øl. Selv om disse forskelle synes anselig, alle øl giver meget lidt jern. For eksempel kan man af pilsner øl indeholder mindre end 0,1 milligram jern. Dit anbefalede jern indtag varierer fra 8 til 18 mg om dagen, afhængigt af din alder og køn, hvilket betyder, at i bedste fald, en dåse øl, indeholder en smule mere end 1 procent af dit daglige jern i kosten.

C-Vitamin

Din krop er bedre til at absorbere animalske kilder til jern, eller "hæm" jern. Som øl ' s strygejern kommer fra vegetabilske kilder, din krop kan nemt bruge den minimale mængder, at det giver. Men at spise en kilde til vitamin C og frugt syrer, der kan bidrage til at øge absorptionen af non-hæm kilder til jern. Dette hjælper også med til at øge din kroppens evne til at absorbere små mængder zink i øl.Selv om de fleste øl ikke indeholder C-vitamin, er det almindeligt at tilføje en skive citron eller appelsin til nogle sorter -- for eksempel, Belgiske hvidt øl. Ud over at øge øllets smag, dette hjælper til at forbedre sin jern biotilgængeligheden og føje til dens ernæringsmæssige indhold.

Andre Vitaminer og Mineraler

Selv om øl indeholder store mængder af visse B-vitaminer, dens alkohol hæmmer din krops evne til at optage disse næringsstoffer. De fleste øl er ikke en kilde af andre vitaminer. Dog, de ikke indeholder væsentlige mængder af andre mineraler end jern. For eksempel kan man af pilsner øl indeholder 7,1 procent af dit daglige fosfor og 5 procent af en mands og 6,6 procent af en kvindes daglige magnesium.

Overvejelser

De fleste af de kalorier i øl, kommer fra dens alkohol indhold, med kulhydrater med næsten alle af de resterende kalorier. Som sådan, lys, low-carb og alkoholfri øl er bedre muligheder for at tabe eller opretholde vægten. Hertil kommer, at den reducerede indhold af alkohol i nogle af disse alternativer, der gør det lettere for kroppen at absorbere øl af høj B-vitamin indhold. Men fordi øl er typisk høj i kalorier og lav i næringsstoffer, du bør ikke stole på øl til at opfylde enhver af dine daglige ernæringsmæssige behov.

Om Forfatteren

Matthew Lee har været at skrive professionelt siden 2007. Tidligere og aktuelle forskningsprojekter, der har undersøgt effekten af en diagnose af brystkræft på livsstil og mental sundhed og overholdelse af livsstil-baseret (dvs ernæring og motion) og medicinsk behandling behandling programmer. Han har en Master of Arts i psykologi fra Carleton University og arbejder mod sin doktorgrad i sundhedspsykologi.

ADVERT

Mest populære