Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Meget Fiskeolie Skal Seniorer Tage?

Skrevet af Andra Picincu; Opdateret: November 19, 2018

Den globale fiske-olie-markedet forventes at nå $2.63 milliarder i 2020. Dette supplement har været forbundet med en lavere risiko for hjertesygdom, hyperkolesterolæmi, depression og endog kræft. Selvom de undersøgelser, der er i konflikt med hinanden, fiskeolie ser ud til at have mange sundhedsmæssige fordele. Rig på vitamin A, D-vitamin og omega-3 essentielle fedtstoffer, der udviser stærk anti-inflammatoriske egenskaber. Seniorer kan tage fisk olie kosttilskud til at reducere triglycerid og kolesterol niveauer, lindre ledsmerter og forhindre, at omega-3 mangel.

Potentielle Sundhedsmæssige Fordele

Fisk olie betragtes som en superfood. Men resultaterne af de fleste undersøgelser om fordelene ved fish oil er blandet.

For eksempel, dette supplement er udråbt som en af de bedste naturlige midler til slidgigt. Kliniske data har vist, at EPA og DHA fedtsyrer i fiskeolie, kan øge den fælles smøring og reducere inflammatoriske markører. Men, American Journal of Orthopedics hedder det, at yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse resultater.

Forskningen viser også, at fiskeolie med et højt indhold af flerumættede fedtsyrer kan producere gavnlige ændringer i den gut microbiota. Dette kan føre til en stærkere immunitet og bedre fordøjelse.

Ifølge en undersøgelse offentliggjort af PLoS One, fiskeolie tilskud kan reducere triglyceridniveauer og forbedre glucose metabolisme og samtidig mindske kropsfedt. Undersøgelsen blev gennemført i ikke på mennesker, men på høns.

Dette supplement er højt værdsat for sin anti-inflammatoriske egenskaber. Inflammation er en vigtig faktor, der bidrager ikke kun til at ledsmerter, men til hjertesygdomme og neurologiske lidelser. Fiskeolie kan beskytte mod disse spørgsmål ved at hæmme de pro-inflammatoriske transskription faktor (NF-kB) og stress signalveje.

Omega-3 fedtsyrerne spiller en vigtig rolle i hjernens funktion og hjerte-kar-sundhed. Disse næringsstoffer kan også bremse udviklingen af plak i arterierne, reducere blodtrykket og reducere risikoen for slagtilfælde. Deres gavnlige virkninger er bekræftet af videnskaben.

Problemet er, at fiskeolie kan ikke tilbyde disse ydelser på trods af sit høje indhold af omega-3 fedtsyrer. Det er derfor, ernærings-eksperter anbefaler at spise fisk mindst to gange om ugen i stedet for at tage kosttilskud.

Fiskeolie Dosering for Seniorer

De fleste seniorer tage fisk olie for dens hjerte-kar-fordele såvel som for sin evne til at lindre inflammation. Artritis, gigt og andre sundhedsmæssige forhold, der forårsager betændelse i kroppen, der fører til kroniske smerter og stivhed. Da dette supplement indebærer potentielle bivirkninger, bør det anvendes med forsigtighed.

Den anbefalede daglige dosis afhænger af målet med tilskud. Seniorer, der ønsker at nyde en bedre overordnet sundhed kan tage op til 250 mg EPA og DHA pr. dag. I kliniske forsøg, forskerne har brugt en til 15 gram fiskeolie til høje triglycerider, op til 15 gram for højt blodtryk og op til 10 gram for rheumatoid arthritis.

Dette supplement kan bruges dagligt i flere måneder eller endda år. For at undgå eventuelle bivirkninger, skal du kontakte din læge på forhånd. Han kan afgøre, om fiskeolie er sikkert for dig, og hvor meget du bør tage. Store doser kan påvirke immunsystemet og forårsage bivirkninger, såsom kvalme, halsbrand og udslæt.

Er Fiskeolie Sikker?

Fiskeolie ser ud til at være sikkert, når det bruges i lave doser på mindre end 3 gram per dag. Tager for meget kan hæve dit blodsukker og øge risikoen for blødning. Af denne grund, er det tilrådeligt ikke at bruge det sammen med blodfortyndende medicin. Endvidere fiskeolie kan forårsage hypotension i mennesker, der tager antihypertensiva eller har lavt blodtryk.

En anden bekymring er høj grad af forurenende stoffer kan i nogle fisk olie formler. Ifølge Journal of Nutrition, forurenede fisk olie kan fremkalde oxidativ stress og reducere kroppens antioxidant-niveauer. Sørg for at vælge en betroet mærke til at mindske disse risici. Husk på, at selv lave doser af fiskeolie kan forårsage sure opstød, kvalme, diarré og næseblod.

Om Forfatteren

Andra Picincu er en certificeret kostvejleder og personlig træner med mere end 10 års erfaring. Hun har en BA i Psykologi og har en BA i Marketing og International Business. Hendes mission er at hjælpe mennesker med at leve et sundere liv ved at gøre smartere valg af fødevarer og opholder sig aktive. Andra giver digital marketing consulting og copywriting tjenester samt ernæring rådgivning. Hun ejer ShapeYourEnergy, en populær sundhed og fitness hjemmeside. I 2014, lancerede hun en lokal ernæring kontor og i samarbejde med lokale fitnesscentre til at hjælpe deres kunder at tage de nødvendige skridt til et bedre helbred. Nuværende og tidligere kunder omfatter HOTH, Nutracelle, KLIK - Og Elsker Protein Drink, InstaCuppa, GritWell, GoHarvey, og meget mere. Andra er en regelmæssig bidragyder til disse platforme, hvor hun enten giver sundheds-relateret indhold, eller coaching til dem der er interesserede i at opnå en afbalanceret livsstil.

ADVERT

Mest populære