Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget Fiber Er i 2 Kopper Salat?

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 12 December 2018

Fibre, komplekse kulhydrater, udfører en række funktioner til at holde dig sund. Få den anbefalede daglige dosis af fiber -- 30 til 38 gram for mænd og 21 til 25 gram for kvinder, der er afgørende. Salat er en fantastisk måde at opbygge din fiber indtagelse. Og med fem hovedtyper af det grønne, herunder blade, romaine, butterhead, crisphead og stem, du har masser af variation.

Salat Type

Forskellige typer af salat indeholder lidt forskellige mængder af fiber-per-to-cup, der tjener. Grøn pluksalat, en af de mest populære typer, der dyrkes i private haver, indeholder 0.9 gram kostfibre per portion. Andre typer af salat indeholder en smule mere fiber per portion, med iceberg salat, der indeholder 1.7 gram per portion, og romaine salat, der indeholder 2 gram per portion. Iceberg salat indeholder færre næringsstoffer end mørkere grønne. Så selvom det er mere fiber end grøn pluksalat, er det ikke nødvendigvis et sundere valg.

Opløselige Fibre

Der er to typer af fiber -- opløselige fibre er fundet inde i plantecellerne. Når de blandes med vand, danner en gel, der forsinker tømning af maven, bidrager til at sænke deres blodsukker og kolesterol niveauer og holde dig fuld længere, så du spiser mindre. Forbrugende opløselige fibre sænker din risiko for sundhedsmæssige betingelser såsom diabetes, hjertesygdom og fedme. Omkring 20 procent af fiber i salat, eller 0,2 gram fibre om to-cup servering af grøn pluksalat, er opløselige fibre.

Uopløselige Fibre

Uopløselige fibre findes i cellevæggene i planter. Det tilføjer bulk til afføringen, gør det blødere, og holder det bevæger sig gennem dit fordøjelsessystem tarmkanalen, og dermed begrænse risikoen for fordøjelses problemer som forstoppelse, hæmorider og diverticulosis. Omkring 80 procent af fiber i salat er uopløselige fibre, eller omkring 0,7 gram per-to-cup servering af grøn pluksalat.

Stigende Fiber Forbrug

Mens salat er nærende, og giver vigtige mineraler og vitaminer, herunder kalium, folat og vitamin A, C og K, at det ikke indeholder store mængder af fiber. Så, prøv at opbygge en salat med salat og fiberrige grøntsager, herunder bælgfrugter, kål, gulerødder, selleri og grøn peber. Dette vil hjælpe dig med at nå dit daglige fiber mål. Prøv at tilføje høj-fiber frugter som æbler, mango og bær i din salat til yderligere at øge mængden af fiber, det indeholder. For sort, kan du overveje at bruge spinat i stedet for grøn pluksalat, da det indeholder mere fiber pr kop -- 0.7 gram i forhold til 0.5.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære