Sund Kost >> Kost

Hvor Meget Fedt der Er i en 1/4 Kop rapsolie?

Rapsolie er en mild smag olie lavet af rapeseeds, og det kan bruges til sautering, stegning og bagning. Den typiske servering af raps olie 1 spsk, som indeholder 14 gram fedt. Hvis du har brug for at bruge en 1/4 kop, er det nok for en opskrift, og denne mængde olie, der indeholder langt mere fedt end det. Den gode nyhed er, at de fleste af fedt i rapsolie er umættede, men det indeholder stadig 124 kalorier per spiseskefuld. Det betyder, at det er fint at bruge olien i små mængder, men du ville i hvert fald ikke ønsker at forbruge en 1/4-cup, der tjener på én gang.

Fat i Raps Olie

1/4 kop rapsolie indeholder 54.5 gram fedt, hvoraf 4 gram er usunde mættede fedt. Af disse 54.5 gram fedt i alt, om 34.5 gram er enkeltumættet fedt og ca 15 gram er flerumættede fedtsyrer.

Funktion og Farer af Fedt

Fedt har et dårligt omdømme, men du rent faktisk har brug for det for at hjælpe dig med at absorbere næringsstoffer og næring til din krop. Mættet fedt er usundt, og du bør begrænse det til 10 procent mindre af dit samlede kalorieindtag. En kost, der indeholder for meget mættet fedt kan føre til hjertesygdomme, forhøjet kolesterol og Type 2 diabetes. Fordi de fleste af fedt i rapsolie er umættede, er det faktisk har en plads i din sunde kost plan. Umættede fedtstoffer hjælpe med at sænke dit kolesteroltal og blodtryk, som kan reducere din risiko for hjertesygdomme og Type 2-diabetes.

Yderligere Næringsstoffer

Rapsolie indeholder ikke meget i vejen for vitaminer og mineraler, men det gør levere to vigtige næringsstoffer. En mere realistisk visning af rapsolie er en spiseskefuld snarere end en 1/4 cup. En spsk rapsolie indeholder 2.44 milligram E-vitamin, som er 16 procent af de 15 milligram du har brug for hver dag. E-Vitamin beskytter dine celler fra den type af skader, der øger din risiko for hjertesygdomme og kræft, ifølge National Institutes of Health. Det samme spsk rapsolie indeholder også om 10 mikrogram vitamin K. Det er 11 procent af de 90 mikrogram kvinder bør omfatte daglig som en del af en sund kost og 8 procent af de 120 mikrogram mænd har brug for hver dag.

Ved Hjælp Af Raps Olie

Du er meget usandsynligt, at forbruge en hel 1/4 kop rapsolie på en gang, men at meget kan gå ind i en opskrift på bagværk eller kød marinader. Fordi det er så lavt indhold af mættet fedt, rapsolie er et klogt valg for den daglige madlavning og bagning. Brug olie i stedet for smør i muffins, brød, pandekager og vafler. Sauter fødevarer i rapsolie i stedet for smør. Du vil tage mindre mættet fedt og få en lignende smag. På trods af de sundhedsmæssige fordele af rapsolie, du bør stadig begrænse det til 5 eller 6 teskefulde pr dag, i henhold til ChooseMyPlate.gov. Det er lige til om 2 spsk. Denne lille mængde olie er rigeligt til at få de fordele, uden at bruge flere kalorier, end du bør.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære