Sund Kost >> Ernæring

Hvor Meget af en Daglig Dosis af Vitamin B6 Er en 50-Årig Kvinde har Brug for?

Skrevet af Maia Appleby; Opdateret December 27, 2018

Vitamin B6, der er rigelige i mørke bladgrøntsager, ærter, broccoli og kartofler, hjælper din krop med at bruge næringsstoffer fra andre fødevarer, du spiser. Det spiller også en rolle i kroppens produktion af hæmoglobin, som er ansvarlig for at transportere ilt fra lungerne til hver eneste celle i din krop. Nogle faktorer, såsom dit protein indtag og styrke dit immunforsvar, kan påvirke den mængde af vitamin B6, du har brug for.

Anbefalede Indtag

Kvinder over 50 år 1.3 mg B6-vitamin pr dag, hvilket er lidt højere end de 1,1 milligram, der kræves af yngre kvinder, ifølge Institute of Medicine, som viser den ideelle dosis for alle kvinder over 30 1,5 milligram per dag. Det tolerable øvre indtag niveau, den højeste daglige mængde som IOM skønner det sikkert for de fleste mennesker, er 100 mg per dag, så tager B6-vitamin, kosttilskud, op til det beløb, der ikke udgør en risiko for toksicitet.

Protein Indtag Overvejelser

Hvis du har et højt indtag af protein, du kan have brug for mere B6 end IOM anbefaler, i henhold til Oregon State University forskere, der offentliggjort en artikel i "Journal of Nutrition" i 1996. Det enzym, pyridoxal 5'-phosphat -, eller PLP, en form af B6-vitamin i din krop, arbejder med andre enzymer til at nedbryde aminosyrer fra protein, du spiser. Hvis du tager i store mængder i kosten protein, du har et større behov for PLP kilder til at hjælpe din krop brug for protein, og du bør konsultere din læge om din B6-vitamin behov.

Toksicitet

Nogle kosttilskud tilbyde megadoser af vitamin B6, men IOM advarer mod at tage mere end 100 milligram per dag. Høje koncentrationer af pyridoxin kan føre til en neurologisk tilstand, der kaldes sensorisk neuropati, der kan medføre følelsesløshed i ekstremiteterne, smerte eller gangbesvær, ifølge Linus Pauling Institute. Fordi vitamin B6 er rigeligt i en række fødevarer, især fisk, fjerkræ, bønner, grønne greens, bananer, papaya, jordbær og melon, det er mere sikkert at få det fra fødevarer end fra en syntetisk supplement.

Forebyggelse Af Brystkræft

I 2012 har forskere fra University of Hawaii Cancer Center offentliggjort en undersøgelse i "Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention," om deres observationer på 1.400 kvinder. Dem, der havde de største koncentrationer af vitamin B6, i form af pyridoxal-5'-phosphat, i deres organer, havde en 30 procent lavere risiko for at udvikle brystkræft end dem med de laveste koncentrationer. Kvinder over 50, kan afværge denne sygdom ved at få en passende mængde af B6-vitamin hver dag.

Immunsystemet Optimering

En tilstrækkelig indtagelse af vitamin B6 er forbundet med et stærkere immunforsvar hos ældre voksne, ifølge forskere fra Tufts University i Boston, der er angivet i "American Journal of Clinical Nutrition", som en vitamin B6-mangel svækker immunforsvar af raske ældre voksne. Et utilstrækkeligt indtag af B6-vitamin gør det sværere for din krop til at producere celler i immunsystemet kaldet lymfocytter og et immunsystem, protein kaldet interleukin-2. For at vende dette, siger forskerne, at kvinder bør tage 1.9 mg B6-vitamin pr dag, snarere end 1.1.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære