Sund Kost >> Kost

Er For Meget Kanel Dårligt for Dig?

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 28, 2018

Kanel ikke giver anledning til sundhedsmæssige problemer, når det indtages i det beløb, der typisk findes i fødevarer. På den anden side, det har aktive ingredienser, der kan forårsage bivirkninger, især i koncentreret form. Nogle mennesker er følsomme over for kanel væsentlige olie, men den største bekymring kommer fra en anden ingrediens. Kanel indeholder naturligvis et stof der hedder kumarin, som kan forårsage leverskader.

Aktive Ingredienser

De aktive ingredienser i kanel er cinnamaldehyde, flavonoider og coumarin. Flavonoider virker som antioxidanter og kan også hjælpe med at forhindre kræft. Den æteriske olie cinnamaldehyde er ansvarlig for, at kanel er smag og aroma. Det kan også have anti-inflammatoriske, antivirale og antibakterielle egenskaber. Coumarin har antikoagulerende egenskaber, så det kan påvirke evnen til blodet til at størkne. Den store forskel mellem ceylon og cassia kanel er mængden af coumarin, de indeholder. Ceylon har meget lidt, mens cassia kanel pulver kan indeholde op til 63 gange mere coumarin end ceylon kanel, ifølge Medical News Today.

Bivirkninger

Bivirkninger, at kanel er ikke blevet rapporteret i doser på op til 6 gram dagligt, i henhold til Drugs.com. Men nogle bivirkninger er muligt. Kanel olie kan forårsage en brændende fornemmelse, når det anvendes direkte på huden. Slik og tyggegummi, der indeholder en masse kanel kan irritere væv inde i din mund. Hvis du er følsomme over for cumarin og spiser for meget cassia kanel, kan det forårsage leversygdom eller gøre din tilstand værre, hvis du allerede har leverproblemer.

Dosering

Cassia kanel kan ikke være sikker, når du indtager store mængder i en lang periode af tid, men indtag anbefalinger ikke er blevet etableret som for offentliggørelsen. Den typiske anbefalede dosis er 1 til 4 gram dagligt af jorden kanel og 0,05 til 0,02 gram dagligt af kanel olie dagligt, ifølge New York University. Mens du kan overvåge din indtagelse, hvis du tager kosttilskud, er etiketten på jorden kanel og kanelstænger i øjeblikket ikke vise coumarin indhold.

Advarsler

Tal med din læge, før du tager cassia kanel kosttilskud, hvis du har en leversygdom, diabetes, eller hvis du er gravid. Cassia kanel har potentiale til at interagere med et udvalg af forskellige lægemidler, herunder dem, der anvendes til at styre diabetes. Du må ikke tage det, hvis du bruger nogen form for medicin, der kan skade leveren, herunder acetaminophen. Du bør ikke blande kanel kosttilskud med urter, der påvirker leveren eller sænke blodsukkeret. En delvis liste over disse urter indeholder rød gær, bukkehorn, hvidløg og ginseng, ifølge MedlinePlus.

At Spise Mere Kanel

Herunder kanel i din kost, er en måde at få sin sundhedsmæssige fordele, uden at de potentielle risici af kosttilskud eller uddrag. Tilføj et rundhåndet drys af kanel til dine varmt eller koldt korn, eller tilføj en skefuld til dine smoothies. Bland kanel med andre krydderier -- ligesom karry og cayennepeber -- at gøre en flavorful rub til kylling eller fisk, eller tilføje et drys af kanel på butternut squash eller græskar, før stegning.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære