Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Meget Oksekød Leveren, som Er Godt at Spise Hver Måned eller Uge?

Skrevet af Fred Decker; Opdateret: December 02, 2018

Mens nogle måske se oksekød leveren, som en erhvervet smag, det er en fantastisk måde at få de essentielle næringsstoffer, du har brug for — og det er et godt alternativ, hvis du sidder fast i en "kylling" rut. Som de fleste kød, oksekød leveren er høj på protein og forsyninger andre næringsstoffer, som vitamin B-12. Men det har nogle ulemper, som betyder, oksekød leveren bør indtages i moderate mængder. Præcis hvor ofte du spiser det er op til dig.

Den Gode Nyhed

Når du lærer en velsmagende måde at tilberede det, der er en masse at sige om oksekød leveren. I en 100-grams portion -- lige under 4 ounces -- der er kun 3.6 gram fedt i råt oksekød leveren og kun 1,2 gram mættet fedt. Det er omkring 20 procent protein, af vægt, når rå, og næsten absurd rige på vitaminer og mineraler. Det er en af de mest potente kilder i kosten af A-vitamin og B-vitaminer, især vitamin B-12, som hjælper din krop med at bruge jern effektivt. Der bekvemt supplerer oksekød leveren, som er en fantastisk kilde af kostens jern samt andre mineraler, herunder fosfor, kobber og selen. På trods af dette, de fleste myndigheder anbefaler at spise lever ikke mere end én gang om ugen. Hvis der er noget, er det snarere for nærende.

For Meget af en God Ting

Vitamin A indhold i oksekød leveren er meget høj, med 100 gram rå lever, der indeholder mere end tre gange den anbefalede daglige værdi. Som et fedtopløseligt vitamin, A-vitamin, der ophobes i dine egne leveren og kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige problemer på et højt niveau. Disse omfatter svimmelhed, kvalme, hovedpine, leverskader og -- for vordende mødre-en risiko for fosterskader. Højt indhold af jern kan også være alvorligt giftige, producerer kvalme, opkastning og diarré, blandt andre symptomer. Virkningerne af overconsuming leveren er normalt langsomt eller kronisk, snarere end akut, men du kan opleve en akut reaktion, hvis du spise for meget oksekød leveren, mens de tager kosttilskud, der indeholder den samme vifte af næringsstoffer.

Kolesterol

Selv om leveren er lav i fedt og mættet fedt, er det overraskende højt kolesterol. Den samme 100-grams portion af råt oksekød leveren indeholder 275 mg kolesterol, og næsten hele den anbefalede daglige værdi. Selvom forskere og kardiologer er mindre bestemt af forbindelsen mellem kolesterol og blodets kolesterol, end de var tidligere, det er stadig en faktor, til at være på vagt, hvis dit kolesterol markører er ikke, hvad de bør være.

Leveren Toksiner

Leveren forbrug, rejser et andet spørgsmål, som ikke er direkte relateret til dens ernæringsmæssige værdier. Leveren og nyrerne fungerer som filtre for kroppen, fældefangst skadelige stoffer og holde dem ud af blodbanen. Når et styre er slagtet, for alle de stoffer, der er akkumuleret i sin lever kan vind op på din tallerken. Dette er ikke en væsentlig bekymring, fordi oksekød industrien er godt reguleret og stramt kontrolleret, men forurenende stoffer som tungmetaller kunne tænkes at akkumulere til et farligt niveau i de enkelte dyr.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

ADVERT

Mest populære