Sund Kost >> Ernæring

Mineraler eller Vitaminer til At Opretholde Styrken af arterievæggene

Sunde arterier -- de blodkar, der fører blod væk fra dit hjerte -- sikre uafbrudt blodgennemstrømning fra hjertet til resten af kroppen. Stærk arteriel vægge gøre dine arterier godt rustet til at modstå den kraft, der hvert hjerteslag lægger på dem, og hjælpe med at opretholde en god omsætning, som du alder. Dog, dårlig kost kan gradvist svække dine arterier, at blande sig med sund blodgennemstrømning. Særlige mineraler og vitaminer styrke din arterie vægge og bidrage til at bekæmpe sygdomme, der kan svække dem.

C-Vitamin

Forbruge C-vitamin for at holde dine arterier stærk. C-Vitamin giver dig mulighed for at producere kollagen, en hård og fibrøst protein, der holder dine blodkar vægge-herunder din arteriel vægge -- modstandsdygtige over for skader. Kollagen fibre cross-link med hinanden og danner et stillads, der holder de celler, der udgør dine blodkar vægge på plads. Lav C-vitamin niveauer forstyrre en sund kollagen produktionen og i sidste ende svække din arteriel vægge, hvilket øger risikoen for blodkar brister. Indeholde masser af frugt og grøntsager-især jordbær, rød peber, tomater og citrus frugter -- i din kost som kilder til vitamin C. Kvinder, der har brug for 75 mg dagligt, og mænd har brug for 90 mg.

E-Vitamin

Øge dit indtag af E-vitamin også til bekæmpelse af åreforkalkning, en tilstand karakteriseret ved en ophobning af plak i arterierne. Over tid, platter svække dine arterier, der forårsager dem til at bule eller endog brud. Indarbejdelse af E-vitamin i din kost hjælper med at opretholde et sundt niveau af dette vitamin i blodet, som igen sænker din risiko for åreforkalkning, ifølge Linus Pauling Institute. Mandler, avocado og oliven olie hjælpe dig med at nå den 22.5 internationale enheder af daglige E-vitamin, der anbefales af Institute of Medicine.

Mangan og Kobber

Mangan og kobber også hjælpe med at opretholde sunde og stærke arteriernes vægge. Som vitamin C, mangan fremmer sund kollagen produktionen-det aktiverer et enzym, der er nødvendig for at gøre prolin, en vigtig komponent af kollagen fibre. Kobber aktiverer et enzym, der cross-links, kollagen fibre med andre støttende fibre til at holde dit arterie vægge stærk. Pekannødder, ananas og vanilie give dig med mangan og hjælpe dig med at nå de 1,8 og 2,3 mg anbefalet daglig for kvinder og mænd, henholdsvis ved Institute of Medicine. Nødder, linser, østers og muslinger, at alle hjælper dig med at forbruge den anbefalede 900 mikrogram af kobber dagligt.

Andre Vigtige Næringsstoffer

Kostfibre -- en form for kulhydrat, der findes i hele korn, bælgfrugter, frugt og grøntsager -- opretholder en sund arterie vægge ved at reducere din risiko for åreforkalkning. Antioxidanter-såsom dem, der findes i grøn te og chokolade -- også forebygge åreforkalkning. Protein i din kost nærer din arterie vægge, der giver de aminosyrer, som din krop har brug for at holde dem stærke.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

Foto Credits

  • Billeder.com/PhotoObjects.net/Getty Images
ADVERT

Mest populære