Sund Kost >> Ernæring

Hvad Mineraler Gør Skjoldbruskkirtlen Indeholde?

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Der ligger i din hals, skjoldbruskkirtlen producerer hormoner -- rammende navn thyreoidea-hormoner-ansvarlig for at regulere dit stofskifte, der styrer mængden af kalorier din brænde på en dag. En underaktiv skjoldbruskkirtel bremser dit stofskifte, forårsage vægtstigning, træthed, tør hud, mens en overaktiv skjoldbruskkirtel øger dit stofskifte, hvilket uforklarligt vægttab og angst. Næringsstoffer, som du får fra din kost spiller en rolle i skjoldbruskkirtel aktivitet, og din skjoldbruskkirtel indeholder flere mineraler, der hjælper med at regulere dens funktion.

Jod

Et af de vigtigste mineraler, der findes i dig skjoldbruskkirtlen er jod. Din skjoldbruskkirtel absorberer jod fra blodet, og derefter gemmer den til at hjælpe i produktionen af skjoldbruskkirtel hormoner. Hvis du ikke får nok jod i din kost, din skjoldbruskkirtel kan ikke fungere korrekt, og du kan udvikle hypothyroidisme. Lavt jod niveauer kan også forårsage struma -- en forstørrelse af skjoldbruskkirtlen, der er forårsaget af et hormon ubalance, der er designet til at kompensere for nedsat funktion af skjoldbruskkirtlen.

Selen

Din skjoldbruskkirtel indeholder også selen, og som jod, det hjælper dig med at gøre thyroid hormoner. Selen udgør en del af enzymer, der kaldes thyroid hormon deiodinases, som hjælper med at aktivere og inaktivere thyroid hormoner, der regulerer din skjoldbruskkirtel funktion. Niveauet af selen til stede i din skjoldbruskkirtel spiller en rolle i sin sundhed, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Biologiske Spor Element Forskning" i 2002. Undersøgelsen fandt, at kvinder med lavt niveau af selen i deres skjoldbruskkirtel står over for en højere risiko for kræft i skjoldbruskkirtlen, mens høj selen niveauer i skjoldbruskkirtlen er knyttet til Graves' sygdom, en tilstand, der er forbundet med en over-aktiv skjoldbruskkirtel.

Andre Mineraler

Din skjoldbruskkirtel indeholder også andre mineraler. Kobber og zink i din skjoldbruskkirtel både spille en rolle i skjoldbruskkirtlen hormon produktion, forklarer en undersøgelse offentliggjort i "International Journal of Trichology" i 2013, og lav zink niveauer kan bidrage til hypothyroidisme. En supplerende undersøgelse, der blev offentliggjort i januar 2010 udgave af "Journal of Chromatology," i forhold mineral niveau i thyroids af raske personer og personer med struma, og fundet at mennesker, med struma havde lavere niveauer af kobber, zink, jern og mangan i deres skjoldbruskkirtel.

Indtagelse Anbefalinger og Fødevarer Kilder

Du behøver kun små mængder af mineraler hver dag for at støtte skjoldbruskkirtel funktion -- 150 mikrogram jod, 55 mikrogram selen og 900 mikrogram af kobber, ifølge Institute of Medicine. Kvinder har også brug for 18 mg jern, 8 milligram zink og 1,8 mg mangan, mens mænd kræver, 8, 11 og 2.3 milligram jern, zink og mangan, hhv. Kød-såsom østers, kalkun bryst, kylling og oksekød-giver gavnlige selen, jern og zink, mens tyrkiet bryst, og tang øge dit indtag af jod. Nødder og frø give kobber, mens spinat, bønner og ananas har en gavnlig selen.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære