Sund Kost >> Sunde Måltider

De Mineraler i Pinto Bønner

Pinto bønner, eller Phaseolus vulgaris, er en almindelig type af bønne, der opstod i Peru. I spansk, navnet betyder "malet", som refererer til bønner' marmoreret udseende. Pinto bønner er en billig mad og en fremragende kilde til fiber og protein samt en god kilde til vitaminer og mineraler. Din krop har brug for mineraler, ben styrke, muskel sammentrækning og afslapning -, enzym-dannelse og hjerte-kar-sundhed. Rådføre sig med en ernæringsekspert om fordelene ved at spise pinto bønner og de bedste metoder til madlavning dem.

Ernæringsmæssig Profil

Ligesom de fleste andre bønner, pinto bønner er fremragende kilder af kolesterol-sænkende opløselige fibre, og plante-baserede proteiner. Protein i pinto bønner og andre fælles bønner er ufuldstændig, hvilket betyder, at det er mangler mindst en af de essentielle aminosyrer kroppen ikke selv kan fremstille. Dette er grunden til, pinto bønner er traditionelt kombineret med brune ris eller majs tortillas, som gør alle de essentielle aminosyrer til rådighed. I form af mineraler, pinto bønner er en glimrende kilde af molybdæn, og som er en god kilde til mangan, fosfor, magnesium, kalium, jern og kobber.

Molybdæn

En kop af pinto bønner indeholder mere end 170 procent af den anbefalede daglige mængde, eller RDA, molybdæn, i henhold til "Nutribase Complete Book of Food, der Tæller." Molybdæn bidrager til at nedbryde fedt og kulhydrater. Det er også støtte i at mobilisere jern fra din lever, som kan forhindre anæmi, og det kan hjælpe med at forhindre huller i tænderne.

Mangan og Fosfor

Pinto bønner er en meget god kilde til mangan. Dette mineral er vigtigt for at aktivere et enzym kaldet superoxid dismutase, som afvæbner frie radikaler, som er produceret i mitokondrierne, eller energi-centre, af dine celler. En kop af pinto bønner indeholder næsten 40 procent af det anbefalede daglige indtag af mangan. Fosfor er vigtigt for dannelsen af knogler og tænder, og spiller en rolle i kroppens udnyttelse af kulhydrater, fedtstoffer og protein. Fosfor er også nødvendigt for muskelsammentrækning, impuls regelmæssighed, nyre funktion og nerve ledningsforstyrrelser.

Magnesium og Kalium

Pinto bønner er en god kilde til magnesium, der er afgørende for knogle struktur og styrke, muskel afslapning og hjerte-kar-sundhed. Magnesium virker som en calcium kanal blokker, som fører til bedre blodgennemstrømning, ifølge bogen "den Menneskelige Biokemi." Kalium er en vigtig elektrolyt nødvendig for nerve transmission og muskelsammentrækning og for at opretholde et normalt blodtryk. En kop af pinto bønner indeholder kun lidt over 20 procent af ADT for både magnesium og kalium.

Jern og Kobber

Pinto bønner er en rimelig kilde til jern og kobber. Jern er vigtigt for dannelsen af hæmoglobin, der findes i de røde blodlegemer og transporterer ilt. Kobber er også nødvendigt at aktivere superoxid dismutase, en antioxidant enzym, der er nødvendigt for funktionen af lysyl oxidase, et enzym, der er involveret i at give fleksibilitet til at blodkar, knogler og led.

Om Forfatteren

Sirah Dubois er i øjeblikket en Ph.d. - studerende på fødevarevidenskab efter at have afsluttet sin master grad i ernæring ved University of Alberta. Hun har arbejdet i privat praksis som en diætist i Edmonton, Canada og hendes kost-relaterede artikler har optrådt i Edmonton Journal avis.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære