Sund Kost >> Kost

Gør Mineraler, Der Giver Dig Energi?

Mineraler er grundstoffer, der udelukkende kommer fra jorden. Din krop ikke kan producere dem, men det skal nogle af dem til at fungere normalt. Ved definition, makro-mineraler, der er nødvendige i relativt store mængder. I modsætning, din krop kræver kun lille, eller spor, mængder af mikro-mineraler. Hverken klasse af mineraler, der direkte giver energi. Men de er afgørende for mange processer, der bestemmer din krops evne til at producere energi.

Enzymets Struktur og Aktivering

Flere mineraler fungerer som komponenter eller aktivatorer af enzymer. Enzymer er den klasse af proteiner, der katalyserer metaboliske processer i hele din krop. Uden dem, energi-produktion kunne ikke ske hurtigt nok til at opretholde livet. Nogle mikro-mineraler, der er involveret i enzymets struktur eller aktivering, molybdæn, zink og mangan.

Næringsstof Stofskifte

Kulhydrater, protein og fedtstoffer er den vigtigste kategorier af energi-givende næringsstoffer. Men din krops evne til at udvinde energi fra dem, afhænger til dels af tilstedeværelsen af nogle mineraler. Krom og zink, for eksempel, gribe ind i metabolismen af kulhydrater, fedtstoffer og protein. Chrom bestemmer også, hvor godt insulin-en af de blodsukker-regulerende hormoner-værker. Mangan og molybdæn er andre vigtige mineraler for normal kulhydrat-og fedtstofskiftet.

Hæmoglobin Produktion og Stofskifte Forordning

Blod er en livsforlængende fluidum, primært fordi den indeholder ilt, et nødvendigt element for energi produktion og normalt stofskifte. Dit røde blod celler er afhængige af blod, protein hæmoglobin til at lagre og levere ilt til cellerne i hele kroppen. Som et resultat, at ethvert mineral, der er involveret i hæmoglobin eller dannelse af røde blodlegemer indirekte påvirker energiproduktion i din krop. Jern, for eksempel, er en vigtig strukturel komponent af hæmoglobin, mens kobber spiller en rolle i dannelse af røde blodlegemer. Jod og selen indirekte påvirke din generelle metaboliske sats ved at hjælpe til at danne thyreoideahormoner og vedligeholdelse af skjoldbruskkirtel funktion, hhv.

Kilder

Da planter direkte får mineraler fra den jord, de vokser i, at de udgør en rig kosten kilde. Grøntsager, korn, frugter og grøntsager ikke kun give mineraler, men også vitaminer og energi-givende næringsstoffer. Animalske produkter er indirekte, men også vigtige kilder til mineraler, især jern, chrom, kobber og zink. Husk, at næringsstoffer fungerer bedst i samspil, snarere end i isolation. En kost, der trækker fra alle fødevaregrupper er derfor den bedste måde at give din krop den bredeste vifte af ernæringsmæssige fordele.

Om Forfatteren

Suzanne Fantar har været at skrive online siden 2009 for at få afløb for sin passion for fitness, ernæring og sundhed. Hun nyder at forske og skrive om sundhed, men også tager interesse i familiens problemer, poesi, musik, Kristus, natur og læring. Hun har en bachelor-grad i biologi fra Goucher College og en MBA i healthcare management fra University of Baltimore.

Foto Credits

  • Thomas Northcut/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære