Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er Mineralet Zink er Godt For?

Østers indeholder de mest zink ud af noget mad, men mange andre fødevarer, herunder hele korn, nødder, bønner, fisk og skaldyr, mejeriprodukter, berigede korn og magert kød giver også zink. Kvinder har brug for mindst 8 mg per dag af dette vigtige mineral, mens mænd har brug for 11 milligram hver dag. Ikke at få nok zink kan forårsage symptomer, herunder diarré, hårtab, nedsat immunforsvar og tab af appetit. Zink spiller en række vigtige roller i kroppen.

Immunforsvaret

Zink spiller en rolle i immunforsvaret, der hjælper til at regulere natural killer celler, T-lymfocytter, interleukin-2 og CD4-celler, der er ansvarlig for at holde din krop fri for infektion. Det kan også være i stand til at dræbe nogle vira. Tager zink dagligt i mindst 5 måneder, kan gøre dig mindre tilbøjelige til at få en kold, og starter zink-tilskud med det samme, når du får en kold kan hjælpe med at forkorte varigheden af den kolde og gøre den mindre alvorlige symptomer, ifølge MedlinePlus.

Celledeling, DNA-Dannelse og Reparation

Du har brug for zink for at danne DNA, der er en del af de fleste celler, hvilket gør zink vigtigt i celledeling, celle dannelse og vækst. Zink fungerer også som en antioxidant for at hjælpe med at forebygge skader på celler fra frie radikaler og hjælper med at reparere beskadigede DNA-celler, der potentielt kan sænke din risiko for kræft, ifølge en artikel offentliggjort i "Journal of Nutritional Biochemistry" i oktober 2004.

Lugte-og smagssans

Hvis du ikke spiser tilstrækkelige mængder af zink, vil du ikke være i stand til at lugte eller smage ordentligt. Men mere zink er ikke nødvendigvis bedre, og nogle former for zink er ikke anbefalet. Zink næsespray og nasal geler kan medføre, at du rent faktisk mister din lugtesans, enten midlertidigt eller permanent, så undgå at bruge disse produkter.

Protein Dannelse og sårheling

Du har brug for zink for at danne proteiner, og dermed til dannelse af blodlegemer, vedligeholde væv og heling af sår. Hvis du er mangelfuld i zink, kan det tage længere tid for dine sår til at helbrede. Anvendelse af en zink-creme til sår kan hjælpe slippe af beskadigede celler, danne ny hud og forhindre infektion, ifølge en artikel offentliggjort i "Wound Repair and Regeneration" i 2007.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Hemera Teknologier/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære