Sund Kost >> Ernæring

Ikke Mælk Er Gluten?

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret November 27, 2018

Hvis du undgå gluten, mælk er sikkert at drikke. Gluten er et protein, som findes i korn, såsom hvede, byg og rug, og det er ikke, der findes i mælk. Men du kan være nødvendigt at være forsigtig med fødevarer, der er fremstillet med chokolade mælk, is, creme og yoghurt, som kan indeholde de fødevaretilsætningsstoffer, der er oprettet fra gluten-holdige korn. Hvis du har brug for at følge en glutenfri diæt, og du er ikke helt sikker på, hvad der er sikkert at spise eller drikke, konsultere en registreret diætist for at få hjælp.

Sandheden Om Gluten

I kost tendenser, gluten, er blevet fjenden. Din kusine, kollega og selv kasserer på banken skyde skylden for vægtøgning, abdominal smerter og træthed. Mens det er sandt, at nye undersøgelser tyder på, at flere mennesker er følsomme over for gluten og føler sig bedre, når de undgår det, det er ikke svaret på alle kost problemer. De mennesker, der skal undgå gluten, omfatter dem med cøliaki, en autoimmun lidelse, der får kroppen til at angribe fordøjelseskanalen, når gluten er til stede, og dem, der er diagnosticeret med deres læge med gluten følsomhed. Efter en gluten-fri kost kan være vanskeligt og dyrt, og hvis det ikke gøres korrekt, kan det føre til en skæv indtag af næringsstoffer.

Hvad der er i Mælk?

Mælk ikke naturligt indeholder gluten. Hvis du oplever mavesmerter eller få nældefeber efter indtagelse af mælk, kan du være allergisk eller intolerant over for noget andet i mælk. Allergi over for mælk, der er fælles, og kan resultere i, nældefeber, fordøjelsesbesvær og selv anafylaksi. Hvis du har mistanke om allergi, bør du være formelt testet. En ubehandlet mælk allergi kan være farligt. Behandling indebærer fuldstændig undgåelse af mælk og mejeriprodukter. Mælk også indeholder laktose, som er et kulhydrat. Nogle mennesker mangler det enzym, der hjælper med at fordøje laktose, som fører til mavesmerter og diarré. Laktose intolerance er ikke farligt som en mælk allergi, men det kan være ubehageligt. Undgå almindelig mælk anbefales, men mennesker med laktose-intolerance kan som regel tåle yoghurt og ost.

Leder du efter Tilsætningsstoffer i Mejeriprodukter

Mens mælk er glutenfri, nogle mejeriprodukter, kan det ikke være. Hvis du er nødt til at undgå gluten, læs fødevarer mærket på din favorit dairy fødevarer for at sikre, at det er glutenfri. I de fleste tilfælde, hvis etiketten siger "gluten fri", det er sikkert at spise. Hvis du ikke er sikker, ring til producenten. Undgå mejeriprodukter denne liste gelatineringsmidler, fortykningsmidler, malt eller modificerede fødevarer stivelse som en ingrediens, som de kan være et kilde af gluten.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære