Sund Kost >> Ernæring

Hvad Mikronæringsstoffer Er i Bananer?

Mikronæringsstoffer er næringsstoffer kroppen kræver i små daglige mængder, målt i milligram og mikrogram. Vitaminer og mineraler er klassificeret som mikronæringsstoffer, mens protein, kulhydrater og fedtstoffer, der falder ind under den kategori af makronæringsstoffer som kroppen har brug for i større mængder, der er udpeget i gram. Bananer indeholder et par mikronæringsstoffer i nævneværdige mængder, og andre kun i spormængder. Denne alsidige frugt er en Amerikansk standard, naturligt sød og meget bærbare.

Kalium

Sandsynligvis den bedst kendte af mikronæringsstoffer i bananer, kalium, selv om bananer er ikke den rigeste kilde af dette mineral. Voksne har brug for ca 4,700 milligram af kalium dagligt, og en mellemstor banan forsyninger 422 milligram, eller lige under 9 procent af den anbefalede daglige tilførsel. Sammen med natrium, kalium arbejder for at regulere alle væsker i din krop, såsom urin, lymfeknuder, blod og sved. Den Amerikanske kost tendens til at give mere natrium end kalium, - og sundhedsmæssige problemer-især hypertension -- kan opstå, når disse mineraler er ude af balance. For en kalium-rig snack, spredes en spiseskefuld af mandel smør på en banan.

C-Vitamin

Når man ser for god mad kilder til C-vitamin, tilsættes bananer til din liste. En mellemstor banan forsyninger 10.3 milligram C-vitamin, eller 11 og 14 procent af ADT for voksne mænd og kvinder, henholdsvis. En antioxidant, vitamin C hjælper med at forebygge skader på celler, der kan føre til kræft og hjerte-kar-sygdom. Det er også en kraftig booster immunsystemet og hjælper med at lindre symptomer på luftvejsinfektioner som forkølelse. Lav en frugtsalat hjælp af banan, appelsin, jordbær og kiwi for et C-vitamin-pakket dessert.

Andre Mineraler

Bananer indeholder små mængder af andre mineraler, såsom magnesium og fosfor, to mineraler, der arbejder med calcium til at støtte sunde knogler og tænder. En mellemstor banan giver 7 procent af ADT for magnesium for mænd og 10% for kvinder. Den samme portion indeholder 26 milligram fosfor, eller omkring 3 procent af den voksne daglige behov. Disse mineraler er også vigtigt for musklernes funktion, med fosfor, der arbejder med calcium til at hjælpe dine muskler kontrakt og magnesium, hvilket gør dem slappe af. En skiver banan i fedtfattig yoghurt vil give dig en god blanding af magnesium, fosfor og calcium.

Andre Vitaminer

Folat, en af de B-vitaminer, er også tilgængelige i bananer. En mellemstor banan giver 24 mikrogram, eller 6 procent af det daglige behov for voksne. Men gravide og ammende kvinder kræver større mængder af folat for en hensigtsmæssig udvikling af deres babyers hjerner og nervesystem. Den samme servering af banan forsyninger 4 til 5 procent af den daglige folat brug af disse kvinder. Bananer indeholder også små mængder af andre B-vitaminer, som thiamin, riboflavin, niacin og B-6. B-vitaminer støtte sunde nerver og er generelt anbefales det i større mængder under gange af fysisk eller følelsesmæssig stress. Skær en banan i noget korn, der er beriget med B-vitaminer til at øge dit indtag af disse næringsstoffer.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære