Sund Kost >> Ernæring

Overgangsalderen Humørsvingninger & B6-Vitamin

Humørsvingninger og irritation rangerer højt på listen over overgangsalderen symptomer, der påvirker op til 20 procent af kvinder under perimenopausal år, ifølge Harvard Health Publikationer. At finde fysiske, mentale og følelsesmæssige balance i løbet af denne tid af hormonelle omvæltning kan være udfordrende. B6-Vitamin kan give symptomlindring for nogle menopause-relaterede humørsvingninger.

Symptomer

Humørsvingninger af overgangsalderen er ofte forbundet med dramatiske hormon udsving i perimenopause år og er blevet mindre problematisk i postmenopause, når østrogen niveauet slå sig ned til en mere ensartet, lavere niveauer, ifølge Harvard Health Publikationer. Du kan opleve depression, irritabilitet, angst og opstemthed alle inden for et par minutter. Hormon-drevet humørsvingninger adskiller sig fra klinisk depression ved den omstændighed, at de løse hurtigt på deres egne. Derimod depression, der bliver hængende eller viser et stadig hyppigere mønster, der kan signalere en form for midtvejskrise depression, der opstår i både mænd og kvinder.

Fordele

B-kompleks vitaminer, herunder B6, kan være en af de bedste naturlige midler til at kontrollere menopausale humørsvingninger, noter ernæringsekspert Shari Lieberman, forfatter af bogen "Get Off the Menopause Rutschebane: Naturlige Løsninger til Humørsvingninger, hedeture, Træthed, Angst, Depression og Andre Symptomer." Vitamin B6, i særdeleshed er nødvendigt for produktionen af serotonin, en beroligende neurotransmitter, der hjælper med at stabilisere humør og, når det er en mangelvare, kan føre til depression.

Fødevarer Kilder

De hormonelle forandringer i overgangsalderen føjet til andre fælles midtvejskrise forandringer, såsom fald i energi produktionen og et fald i kroppens evne til at optage næringsstoffer, kan gøre overgangsalderen, især udfordrende. En kost rig på fødevarer med højt indhold af vitamin B6 er det bedste første skridt til at genvinde fysisk og følelsesmæssig balance og vil også give andre vigtige næringsstoffer. Bananer, laks, kylling og kartofler er alle gode kilder i kosten. B6-Vitamin og andre B-kompleks vitaminer er også fundet i mørkegrønne bladgrøntsager som spinat, grønkål og chard.

Tilskud

At supplere med B6-vitamin er også en god mulighed i overgangsalderen og kan give en hurtigere lindring, end diæt alene. For at undgå en ubalance, der kan opstå, når en vitamin bliver mangelfuld, skal du bruge et tillæg, der indeholder en komplet supplement af alle medlemmer af B-komplekset familien. Doser af 50 til 100 mg per dag, bidrage til at fremme den almene sundhed og wellness. Men under stress af overgangsalderen, er dit behov for B6 kan stige til så meget som 300 milligram per dag, siger Lieberman.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Tæt op af den midaldrende forretningskvinde med et mistænkeligt udseende. billede af Brett fra Mulcahy Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære