Sund Kost >> Ernæring

Hvad Er det Medium Mængde af Kulhydrater, en Person Kan Spise for at Tabe Vægt?

Skrevet af Nina K. ; Opdateret juli 20, 2017

På trods af alle de fuss om at skære kulhydrater, de fleste mennesker mister vægt på høj-carb diæter lige så godt som på lav-carb diæter, i henhold til MayoClinic.com. Vellykket slankekur afhænger typisk af at skære kalorier, uanset hvilke fødevarer, du spiser. Omkring halvdelen af dit samlede kalorier -- mellem 45 og 65 procent -- bør komme fra kulhydrater, så 55% ville være en medium mængde. For vægttab samt en god ernæring, disse kulhydrater skal komme fra naturlige kilder, som gennemgår så lidt forarbejdning som muligt.

Om Kulhydrater

Kulhydrater er anset for makronæringsstoffer, fordi din krop har behov for relativt store beløb til at fungere. Det meste af din energi kommer fra kulhydrater, din krop omdanner dem til glukose eller blodsukker, til øjeblikkelig brug. Glucose-feeds, hver eneste celle i din krop, giver næring til hjernen og andre vitale organer. Du kan også gemme nogle kulhydrater som glykogen i muskler og lever for reserve energi. Kulhydrater kommer fra tre kilder: sukker, stivelse og fibre. Sukker og stivelse, der hver indeholder fire kalorier per gram, der henviser til, at kostfibre er ufordøjelige, og derfor kalorie-fri.

Kulhydrater og Vægt

Få dine kulhydrater fra frugt, grøntsager og hele korn som hele hvede brød og pasta, vilde ris, havregryn, popcorn, quinoa og hele byg. Disse fødevarer er høj i fiber, der forsinker fordøjelsen til at hjælpe dig føle sig fuld på færre kalorier. Fuldkorn indeholder også mere naturlige vitaminer, mineraler og phytonutrients, eller plantenæringsstoffer, end raffineret korn. At spise raffinerede kulhydrater som hvidt brød, hvide ris og slik kan bidrage til overvægt og kvæle vægttab indsats, ifølge Harvard School of Public Health.

Low-Carb Risici

På kort sigt, indtager en utilstrækkelig mængde af kulhydrater, kan medføre svaghed, træthed, hovedpine og forstoppelse. Det er også svært at indtage nok fiber på en low-carb diæt. Der er meget lidt forskning om de langsigtede effekter af drastiske kulhydrat reduktion, men folk, der erstatter kulhydrater til fedt og protein kan forbruge store mængder af disse stoffer. Fedt bør udgøre 20 til 35 procent af den samlede kalorie indtag og protein bør udgøre 10 til 35 procent af den samlede kalorier, per 2010 Kostråd for Amerikanerne.

At Tabe Sig

Den sundeste måde at tabe sig på er at spise en afbalanceret, reduceret kalorieindhold kost og motion regelmæssigt. For at regne ud kalorie behov for vægttab, skal du gange din vægt gange nummer 12. 160 pounds, for eksempel, kan du sikkert forbruge omkring 1,920 kalorier per dag. Denne formel overvurderer kalorie behov, hvis du er fastboende eller har en stor mængde af kropsfedt, så trække et par hundrede kalorier, hvis disse gælder for dig.

Om Forfatteren

Nina K. er en Los Angeles-baserede journalist, som er blevet offentliggjort af USAToday.com, Fitday.com Sund levevis Magasin, Økologisk Myndighed og mange andre print og web-publikationer. Hun har en filosofi-grad fra University of Colorado og en journalistik certifikat fra UCLA.

Foto Credits

  • Creatas Images/Creatas/Getty Images
ADVERT

Mest populære