Sund Kost >> Kost

Hvad Kød at Spise for et Godt Helbred?

Skrevet af Johanne Marie; Opdateret December 27, 2018

Kød er en værdifuld kilde til protein og andre næringsstoffer, og det centrale fokus for mange måltider. Men, 2010 Dietary Guidelines for Americans anbefaler at spise mindre kød generelt. De Retningslinjer, der også foreslår, at du minimere fedtindholdet i kød, du må forbruge, ved at vælge den type kød grundigt og ved hjælp af sund madlavning metoder. Træffe de rigtige valg kan have en langsigtet effekt på dit helbred og din evne til at undgå kroniske lidelser, såsom hjertesygdomme.

Oksekød

Oksekød er protein-rige, men generelt høj i fedt. En 6-ounce kogt porterhouse steak indeholder 40 gram protein, men også 38 gram fedt, ifølge Harvard School of Public Health. Minimere fedtindholdet i oksekød, du indtager ved at trimme alle synlige fedt før madlavning, og vælge vælg eller vælg oksekød med højere fedtindhold, førsteklasses oksekød. Vælg nedskæringer kaldet runde eller lænd, som er slankere end andre. Se for hakket oksekød eller andet oksekød produkter, der er mærket 95 procent lean. Hertil kommer, at mange markeder tilbyder nu oksekød fra græs-fodret kvæg, et sundere alternativ til korn-fodret oksekød. En anmeldelse i "Nutrition Journal" rapporter om, at fodring med græs til kvæg producerer oksekød med en sundere fedt profil, højere indhold af antioxidanter og mere vitamin A prækursorer end oksekød fra korn-fodret kvæg.

Fjerkræ

Fjerkræ, såsom kylling og tyrkiet er generelt en protein-tætte, relativt lav-fedt valg, når fedtholdige hud fjernes, før madlavning. For at bevare fugt i fjerkræ under stegning, og du kan forlade fjerkræ hud på plads, ifølge Mayo Clinic, forudsat at du fjerner det, og fedt under huden, før du spiser. Vær forsigtig, når de køber jorden fjerkræ, da jorden mørkt kød kan have et højt fedtindhold. Check etiketter for en low-fat betegnelse, eller køb kun jorden bryst kød. Undgå indtagelse af anden; selv om det anses for fjerkræ, alle udskæringer af and har et højt fedtindhold.

Svinekød og Lammekød

Svinekød, lam og kalvekød kan også være sundt kød valg, hvis du bruger fedtfattige udskæringer. Vælg svinemørbrad, de magreste skåret af svinekød, og svinekam, som er generelt magert med en overflade fedt, der er nemt fjernes inden kogning. Fordi, lamme-og kalvekød kommer fra unge dyr, de har tendens til at blive slankere kød generelt. Vælg lænd, koteletter eller, hvis udarbejdelsen af et lam eller oksekød stegt, tillade fedt at løbe væk under ristning proces.

Undgå Forarbejdet Kød

Eksperter på de Mayo Clinic, som tyder på, at forarbejdet kød såsom hotdogs, frokost, kød og andre produkter er ikke sunde valg. De har tendens til at være høj i salt og mættet fedt, der ikke er hjerte-sunde, og de indeholder ofte nitrater, konserveringsmidler, som kan beskadige blodkar og bidrager til hjertesygdomme. Substitite kold kogt eller stegt magert kød for forarbejdede frokost kød og erstatte andre forarbejdet kød med magert, frisk nedskæringer.

Madlavning Metoder

Madlavning metoder også påvirke sundheden af kød valg. Vælg stegning, grilning eller ristning, når det er muligt, at placere kød på en rist for at tillade fedt at løbe væk. Hvis du ragout, eller koges kød, kan du reducere fedtindholdet i den færdige skål ved at tillade det chill, for derefter at fjerne størknet fedt på overfladen, før genopvarmning og servering.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

ADVERT

Mest populære