Sund Kost >> Kost

Måling af Fedt i Fødevarer

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret December 27, 2018

Hvis en fødevare, der efterlader en fedtet mærke på din serviet, kan du være sikker på, at det indeholder en betydelig mængde fedt. Men bestemmelse af den nøjagtige mængde af fedt i fødevarer er ikke altid let, især når fedtet er skjult som en ingrediens, som i boller, salater eller andre blandede retter. Hvis du er villig til at gøre en lidt simpel matematik, kan du måle fedt i de fødevarer, du spiser for at afgøre, om de hører til i din kost eller ej.

Næringsdeklarationen

De fleste fødevarer, der har en næringsdeklarationen og for dem, der ikke gør det, kan du se op deres ernæringsmæssige oplysninger i enhver online ernæring database. Se for mængden af fedt i gram, fandt per servering af mad til at måle fedtindholdet. For eksempel, hvis 1 tsk smør vejer 4.7 gram indeholder 3.8 gram fedt, vil du vide, at fedt svarer til omkring 80 procent af sin vægt. Det er også vigtigt at måle din egen portionsstørrelse, fordi hvis du spiser en portion størrelse, der er forskellig fra den, der er angivet på etiketten, du bør justere mængden af fedt i overensstemmelse hermed. For eksempel, hvis du normalt bruger 1 spsk smør, vil du få alt 11.4 gram fedt.

Fra Opskrifter

Hvis du ønsker at måle fedt i fødevarer, du forbereder dig, kan du vurdere fedtindholdet ved hjælp af din opskrift. Bestemme mængden af fedt, der leveres af hver ingrediens hjælp af et online-mad-databasen og tilføje dem op. For eksempel, hvis du er bage hjemmebagte boller, vil du opdage, at mel, sukker og mosede bananer indeholder ikke meget fedt, men at de æg, nødder og olier gør. Tilføj op fedt gram i hver ingrediens, og dividere med antallet af portioner -- 12 i tilfælde af, at de fleste muffin opskrifter -- for at fastslå, fedt gram per portion.

Kalorier fra Fedt

Beregning af procentdel af kalorier, der leveres af fedtstoffer er en anden nyttig måde at måle og sammenligne fedtindhold. For at finde ud af, formere gram fedt, der findes i en servering af mad ved 9, baseret på den kendsgerning, at hvert gram fedt indeholder ni kalorier. Divider dette tal med det samlede antal af kalorier, der findes i samme servering af mad. For eksempel, en hel avocado indeholder 21 gram fedt og 227 kalorier ville have 83 procent af kalorierne kommer fra fedt.

Den Type af Fedt Spørgsmål

Måske vigtigere end mængden af fedt, der måles i de fødevarer, du spiser, er den type af fedt, som du vælger, ifølge Harvard School of Public Health. Du bør undgå transfedtsyrer, som findes i afkortning og hydrogenerede olier, på grund af dokumenteret skadelige virkninger, men sunde enkeltumættede fedtstoffer behøver ikke at være begrænset, bortset fra som nødvendigt for at undgå en uønsket vægtøgning. De bedste fødekilder af disse hjerte-sund og nærende fedtstoffer omfatter avocado, avocado olie, olivenolie, nødder og nøddesmør. Anti-inflammatorisk omega-3 fedtstoffer, der hovedsageligt findes i koldt vand fede fisk skal også være en fast del af din ugentlige menu for optimal sundhed.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære