Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Måle Mad Ud Proportioner

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 17 December 2018

At finde de rigtige mængder til at spise fra hver af de fødevarer grupper kan være svært nogle gange. Folk forveksler ofte portioner og dele, hvilket gør det endnu sværere, at undgå at spise for meget af de forkerte fødevarer. En del er, hvor meget du giver dig selv til at spise, mens portioner er standard beløb, der anvendes til at planlægge en sund kost. Servering størrelser varierer afhængigt af fødevarer, og som er opført på ernæring etiketter. Et par forskellige metoder, der kan hjælpe dig med at afmåle den korrekte mængder.

Plade Metode

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s ChooseMyPlate er en af de enkleste metoder til at måle de rigtige proportioner af fødevarer. Opdele en 9-tommer plade i fire sektioner, og udfylde en sektion med protein, en med nonstarchy grøntsager, en med frugt eller anden nonstarchy grøntsager og kornprodukter og stivelsesholdige grøntsager. Tilføj en 8-ounce glas mælk eller en anden servering af mælkeprodukter for et komplet måltid.

Måling

En anden metode er at bruge målebægre og en mad plan. Antallet af serveringer fra hver mad gruppe, afhænger af alder, køn og aktivitets niveau. Men de fleste voksne bør indtage 1 1/2 til 2 kopper af frugt, 2 til 3 kopper af grøntsager, 5 til 8 ounces korn, 5 til 6 1/2 ounce af protein fødevarer og 3 kopper af mejeriprodukter. Kvinder og mindre aktive mennesker bør stræbe efter den laveste beløb, og mænd og mere aktive mennesker kan have behov for højere beløb.

Skøn

Det er ikke altid muligt at veje eller måle din mad for at få de rette proportioner, og ikke alle ønsker at gå til disse problemer. Du kan vurdere, hvor mange portioner du spiser, ved at sammenligne din mad til fælles elementer. For eksempel, 1 ounce af ost er omtrent samme størrelse som fire terninger, 3 ounce af kød er omkring samme størrelse som et spil kort eller din håndflade og en kop er på størrelse med en kvindes hånd.

Overvejelser

Check ernæring etiketter til at afgøre, hvor stor en portion er, og hvor mange portioner der er i en beholder på den måde, at du ikke uforvarende komme til at spise flere portioner. Disket op den passende mængde af hver mad i køkkenet, kan medvirke til at begrænse overspisning som kan spise uden forstyrrelser, såsom tv. Prøv at vælge mindre energi-tæt og mere nærende elementer inden for hver fødevaregruppe, for at få den mest ernæring med færrest kalorier. Vælge frugt og grøntsager uden high-fat saucer, hele korn over raffineret korn, sammen med fedtfattige mejeriprodukter og magert kød.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære