Sund Kost >> Kost

Hvad Er Betydningen af "Fedt-Fri" på Produkt Etiketter?

Fedt bidrage til, at den glat, fugtig konsistens, en rig aroma, blanke, skinnende udseende og opfylder smag af mange fødevarer. Sammen med kulhydrat-rige fødevarer, fedt, det bidrager også til det samlede kalorieindtag. Mens spise fedt-fri produkter, der giver dig mulighed for at skære ned på dit fedt indtag uden at give op din foretrukne fødevarer, det kan ikke reducere det samlede kalorieindtag, hvis du ikke har kontrol over portionsstørrelser. Fedt-fri produkter indeholder mindre end 0,5 gram fedt per portion, i henhold til den mad-mærkning vejledning oplysninger af Food and Drug Administration.

Fedt-Fri Produkter

Yderligere vilkår såsom "nul fedt," "ingen fedt," "uden fedt," "trivielle kilde til fedt," "ubetydelig kilde til fedt" og "ubetydelig kilde til fedt" på etiketterne på fødevarer også beskrive fedt-fri produkter. Hvis du er på udkig for at reducere dit fedt indtag, nogle fedt-fri fødevarer inkluderer frokost, kød, supper, varme pølser, salat dressinger, yoghurt, is, kager, småkager, fløde, ost, creme fraiche, chips og mælk. Desuden er de fleste friske frugter og grøntsager indeholder mange vigtige næringsstoffer som vitaminer, mineraler, fibre og fytokemikalier uden at tilføje fedt indtag.

Lav-Fedt og Reduceret Fedtindhold Fødevarer

Lav-fedt og reduceret-fedt valg af din foretrukne fødevarer kan også være til rådighed. Mens fedtfattige fødevarer indeholder mere fedt end fedt-fri fødevarer og give 3 gram eller mindre fedt pr servering, de reducere fedt indtag, fordi de indeholder mindre fedt end en portion af den almindelige mad. Tilsvarende reduceret fedtindhold fødevarer, der indeholder mindst 25 procent mindre fedt per portion end en portion af de samme fødevarer, som indeholder den almindelige mængde af fedt.

Trans Fedt-Fri

Transfedtsyrer, der er fremstillet ved hydrogenering af vegetabilske olier til at ligne solid animalske fedtstoffer som smør, er også til stede i mange forarbejdede fødevarer. Begrænse dit indtag af transfedtsyrer anbefales, fordi disse fedtstoffer øge din risiko for hjertesygdomme ved at øge blod niveauer af low-density lipoprotein kolesterol. Kun forbruge foreslået serverer størrelser af fødevarer, der kan liste 0 gram transfedt om en etiket, som de kan indeholde næsten til 0,5 gram per portion. Din bedste mulighed for et sundt hjerte, er at undgå fødevarer med delvist hærdede fedtstoffer i ingredienslisten.

Bedste Valg

Selv om fedt-fri fødevarer reducere indtaget af fedt, at de stadig kan bidrage væsentligt til det samlede kalorieindtag på grund af tilstedeværelsen af simple sukkerarter, såsom dem, der er til stede i fedt-fri cookies og is. En effektiv måde at reducere din samlede kalorieindtag ville være at medtage kogt, dampet eller let sauterede grøntsager med grillet, magert kød eller fisk. Foretage enkle, fedt-fri vinaigrette dressinger hjem for en sund salat og omfatter bønner, hele korn fødevarer og fedt-fri mejeriprodukter i din kost. Yderligere at reducere dit fedt og samlede kalorieindtag ved at spise frisk frugt til ørkener, som de er naturligt fri for fedt.

Om Forfatteren

Som forsker og underviser, Sukhsatej Batra har været at skrive instruktions-materiale, videnskabelige artikler og tekniske dokumenter, som siden 2001. Hun har en alsidig videnskabelig baggrund, der arbejdede inden for ernæring, molekylærbiologi og biokemi. Batra har en Ph.d. i fødevarer og ernæring, og et certifikat i professionel teknisk kommunikation.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære