Sund Kost >> Kost

Hvad Betyder Det, hvis Mælken Ikke Er Beriget?

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret: 06 December, 2018

I den tidlige historie af kommercielle mælkeproduktion, og det eneste valg, som forbrugerne havde at gøre, var, hvor mange flasker, som de ville have mælk mand til at levere. Al mælk var hele, unfortified og ikke-homogeniseret, hvilket betyder, fløde steg til toppen og kunne være skummet ud og anvendes separat eller rystet tilbage i mælken. Fabrikanter udarbejdet en praktisk måde at tilsætte vitaminer til mælk i 1932. Nu, føderale lovgivning kræver, at de fleste typer af mælk til at blive stærkere.

Det Behøver ikke Tilsat Vitamin A

Da A-vitamin er fedtopløseligt, er det stort set tabt med fjernelse af mælkefedt. Derfor unfortified, fedtreduceret mælk, også kendt som 2 procent, er betydeligt lavere indhold af vitamin A -- 36 procent lavere, ifølge USDA data -- end unfortified sødmælk. Når venstre unfortified, fedtfattig mælk, eller 1 procent, og fedtfri mælk eller skummetmælk, ikke give betydelige mængder af vitamin A. dette er grunden Til, at producenterne er forpligtet til at befæste reduceret-, lav - og fedtfri mælk med mindst 2.000 internationale enheder af vitamin A pr liter, eller tilsvarende på 8.000 internationale enheder per gallon.

Eller Er Tilsat D-Vitamin

Som A-vitamin, D-vitamin er fedtopløseligt, hvilket betyder, at den lille mængde, der leveres af sødmælk er for det meste går tabt, når mælkefedt er fjernet. Fordi mælk er den vigtigste kilde til kalcium i den Amerikanske kost, er det ofte beriget med D-vitamin for at hjælpe med at fremme optagelsen af calcium. Ved lov, reduceret-, lav - og fedtfri mælk skal være beriget med D-vitamin på et niveau på mindst 400 internationale enheder pr liter, eller 1,600 internationale enheder per gallon. Selvom det ikke er påkrævet, mange producenter vælger til at befæste hele mælk med d-vitamin for At kvalificere sig som befæstet, sødmælk skal også give 400 internationale enheder pr liter.

...Men Det Har Stadig Andre Næringsstoffer

Mens unfortified mælk kan ikke have alle de næringsstoffer, der findes i sin befæstede modstykke, er det stadig har nogle. Unfortified mælk er stadig en stor kilde til kalcium, et mineral, som ikke kun bygger stærke knogler, men også fremmer en god nerve sundhed. Du vil også få masser af protein, som kan tænde dit immunforsvar, og holde din hud stærk og fremme muskel vækst efter hver træning.

Overvejelser

I almindelighed, de fire typer af mælk er ernæringsmæssigt sammenlignelige, bortset fra mængden af fedt og antallet af kalorier de indeholder. Omkring 50 procent af de kalorier, i hele mælk komme fra fedt, mens reduceret fedtindhold og lavt fedtindhold mælk får 35 procent og 23 procent af deres kalorier fra fedt, hhv. Kun omkring 5 procent af de kalorier, fedt, mælk komme fra fedt. Uanset fedtindholdet, vitamin-beriget mælk giver omkring 10 procent og 30 procent af den daglige værdier for vitamin A og D, henholdsvis pr 8-ounce servering.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære