Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Betyder Det, Når en Etiket, der Viser, At Mælk Er Pasteuriseret?

Pasteurisering er den proces, opvarmning af mad eller væske til en høj temperatur for en vis mængde tid til at dræbe eventuelle sygdomsfremkaldende bakterier. Louis Pasteur opdagede først pasteurisering i 1864, og processen blev senere anvendt til mælk i 1920'erne. Ved 1950, pasteurizing mælk blev en udbredt fødevaresikkerhed praksis i produktionen af mælk og mejeriprodukter.

Metoder til Pasteurisering

Der er to metoder til pasteurizing mælk kendt som batch-metode og H. T. S. T. metode. I batch-metode, mælken er opvarmet til 63 grader i 30 minutter og afkøles straks. H. T. S. T. metode står for Høj Temperatur i Kort Tid, og det er dette navn, fordi den proces indebærer, at varme mælk til 72 grader i 15 sekunder, og derefter køle det samme.

Betydningen af Pastuerizing Mælk

Bakterier fra yver, jord, gødning og malkeudstyr kan inficere mælk og føre til sygdom hos mennesker. Det patogen, S. pyogenes er naturligvis koloniseret i dyr, men kan overføres til mennesker gennem forbrug af rå unpasteurized mælk og forårsage strep hals. En anden bakterie opkaldt Listeria kan overføres gennem rå unpasteurized mælk og kan forårsage spontan abort eller føtal sygdom hos gravide kvinder. I 2010, Centers for Disease Control rapporterede 133 udbrud i 30 stater på grund af indtagelse af rå mælk. Tyve af disse medlemsstater må gerne medbringes rå mælk, salg og tegnede sig for 80 procent af udbrud.

Effekten af Pasteurisering på Mælk Ernæring

Ændringer i ernæring af mælk på grund af pasteurisering er minimal. Undersøgelser udarbejdet af CDC har vist, at fedt-indhold, indhold af protein, protein fordøjelighed og mineraler, der er upåvirket af pasteurisering. B-vitaminer er den mest udbredte vitaminer i mælken, og disse vitaminer er også relativt varmestabile. Det eneste vitamin i mælk, der er væsentligt ustabil under varme er vitamin C. En undersøgelse i "Tidsskrift for landøkonomi" fandt, at niveauet af C-vitamin falde med 15 til 16 procent i løbet af pasteurisering. Dog, dette fald i C-vitamin er vigtig, som mælk, før pasteurisering indeholder ubetydelige mængder af vitaminet. Selv med de ekstra 15 til 16 procent af C-vitamin, mælk ville ikke betragtes som et passende kilde.

Pasteuriseret vs. Rå Mælk Myter

Der er mange myter forbundet med pasteurisering, at vildlede folk til at tro, at rå mælk, der er mere fordelagtig. En af disse myter er, at pasteurizing mælk forårsager laktose intolerance, mens rå mælk ikke. Ifølge FDA, både rå og pasteuriseret mælk indeholder lactose, så hvis du mangler det enzym, der nedbryder lactose du vil være laktose intolerant, uanset hvilken mælk du drikker. En anden myte er, at rå mælk, der indeholder gavnlige probiotiske produkter, der er ødelagt med pasteurisering. Men probiotika er nødt til at være af menneskelig oprindelse i for at være til gavn for mennesker, noter FDA. De bakterier, der findes i mælk er også typisk fra uhygiejniske dyr eller malkeanlæg snarere end gavnlige probiotiske bakterier. Endelig FDA siger, at rå mælk, der ikke er mere effektiv til forebyggelse af osteoporose, da calcium, som beskytter og styrker knogler, er uændret ved pasteurisering.

Om Forfatteren

Khadejah Makkieh er en registreret diaetetiker med en passion for at skrive, undervisning og madlavning. Hun har en Master of Science i ernæring fra Texas Woman ' s University og arbejder i øjeblikket som en college instruktør. Makkieh s skriftligt har også været omtalt i FASEB videnskabeligt tidsskrift.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære