Sund Kost >> Ernæring

Måltider, Der Omfatter Alle Fødevarer Grupper

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret December 27, 2018

Frugt, grøntsager, korn, mejeriprodukter og proteiner bør være en del af hvert måltid, i henhold til ChooseMyPlate.gov. Måltider, der omfatter alle fødevarer grupper, hjælpe med at forhindre sygdom, støtte i vægttab, forbedre dit humør og fremme en bedre søvn. Ud over fødevarer fra hver mad gruppe, spise flere farver i frugt og grøntsager for komplet ernæring.

Morgenmad

Sund morgenmad giver energi til din krop, forbedrer koncentrationen, stabiliserer blodsukker og mindsker risikoen for overspisning for dagen. En hel korn burrito fyldt med æg, peber og sorte bønner serveres med et glas mælk og en orange er en prøve morgenmad. Skiftevis spiser et æg røræg med spinat og en skål havregryn med bær og mælk. En smoothie med æble, yoghurt, grønkål, tofu og havre, der giver dig mulighed for at passe alle grupper af fødevarer i en to-go kop på styrtede morgenen.

Frokost

Bor energi og fokus, er lettere, når du spiser en sund frokost. En salat giver dig mulighed for at passe alle fødevaregrupper i et måltid. For eksempel, gøre din salat med spinat, orange sektioner, kogte brune ris, stegt kylling og hytteost. De hytteost erstatter kommercielle dressing. En hel korn sandwich fyldt med kød, grøntsager og fedt-fri ost, serveres med et stykke frugt er en alternativ afbalanceret frokost idé. En anden alsidig mulighed er wok-stegte grøntsager og tofu serveret over quinoa toppet med tørrede, usødet tranebær og serveret med et glas mælk.

Middag

Sunde middage gøre vægtkontrol nemmere og hjælpe med at bekæmpe natlig trang. Hel-hvede pasta med strimlet kylling og purerede tomater er en overdådig middag. En hjælpende quinoa kastet med tofu og spinat er et andet eksempel. Gryderetter med brune ris, grøntsager, kød og en yoghurt sauce er alsidig og typisk udbytte rester for anden nat. Slow-cooker gryderetter lade dig prep middag i morgen; kombinere magert kød, hakkede grøntsager og kogte korn med bouillon og lad det simre hele dagen. Et glas mælk eller side af hytteost sikrer, at du har mejeri med middag. Vælge desserter, såsom banan med mandel smør eller friske jordbær med knust macadamia nødder.

Små Måltider

Montering af de fem fødevaregrupper i snacks og mini-måltider er ikke så simpelt, som det er med store måltider, men det er muligt. En snack med hele hvede kiks, fedt-fri ost, friske grøntsager og rester kød dækker fire af de fem. Tilføje en håndfuld bær eller en apple til at fuldføre ernæring. Salater, der opbevares i forseglede glas fungere godt for hurtig mini-måltider, også. Quinoa, peberfrugt, kylling bryst, kirsebær og yoghurt er en prøve salat idé. Hold beholdere af frugt, grøntsager, kogt kød, anrettede yoghurt og kogte korn i køleskab. Når du har brug for noget hurtigt, der er åben hver af de containere, og har en bid af hver mad gruppe.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære