Sund Kost >> Kost

Mayonnaise & K-Vitamin

Mayonnaise, der almindeligvis anvendes i salater, sandwich og dips, er relativt højt indhold af fedt og kalorier, men ikke virkelig give en masse ernæringsmæssige værdi. Det indeholder en betydelig mængde K-vitamin i hver portion. Men der er mange sundere måder at få din daglige anbefalede vitamin, K-vitamin og samtidig spare dig selv nogle af fedt og kalorier.

Mayonnaise Ernæring Fakta

Almindelig mayonnaise har 95 kalorier i hver 1-spsk servering, samt 10.5 gram fedt, herunder 1,6 gram mættet fedt. Det er 16 procent af den daglige værdi for total fedt og 8 procent af DV-for mættet fedt. Vælger lys mayonnaise, og du vil reducere kalorier til 36 og fedt 3.3 gram per spiseskefuld. Vælg fedt-fri mayonnaise, og du vil kun være tidskrævende 13 kalorier og 0,4 gram fedt.

K-Vitamin i Mayonnaise

Du vil få mest muligt vitamin K, mayonnaise, hvis du vælger almindelig mayonnaise, med hver 1-spsk serverer give 22.8 mikrogram, eller 29 procent af den daglige værdi. Da K-vitamin kommer hovedsageligt fra den olie, der bruges til at lave mayonnaise, lys og fedt-fri mayonnaise er lavere i K-vitamin, med let mayonnaise indeholder 8.1 mikrogram, eller 10 procent af DV, og fedt-fri mayonnaise kun give dig 4 mg eller 5 procent af DV.

K-Vitamin Fordele

Du har brug for K-vitamin for at størkne blodet, og for at danne stærke knogler. Hvis du ikke får nok vitamin, K-vitamin, din knogletæthed kan ikke blive højt nok, som du bliver ældre, sætte dig på en øget risiko for knoglebrud, ifølge Harvard University School of Public Health. Utilstrækkelig vitamin, K-vitamin indtagelse kan også øge din risiko for forkalkning af plak i arterierne, hvilket gør dig mere tilbøjelige til at få blodpropper og lide af et hjerteanfald eller et slagtilfælde, ifølge Linus Pauling Institute.

Sundere Kilder til Vitamin K

Kun omkring 25 procent af Amerikanerne få den anbefalede mængde af vitamin K, ifølge Harvard University School of Public Health, hvilket gør, at det er vigtigt at indtage masser af K-vitamin-rige fødevarer. Mens mayonnaise indeholder betydelige mængder K-vitamin, du ville være langt bedre tjent med at spise grønne bladgrøntsager, broccoli eller asparges, som alle er dybest set fedt-fri og lav i kalorier, men samtidig give store mængder af vitaminer og mineraler, herunder mere K-vitamin per portion end mayonnaise.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Image Source/Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære