Sund Kost >> Ernæring

Hvor Mange Gram Protein Er I Laks?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret November 27, 2018

Selv om indtagelse af for meget fisk kan være problematisk for visse befolkningsgrupper, herunder børn og gravide kvinder, de fleste mennesker sikkert kan opfylde deres proteinbehov ved at spise laks. Et revisionen i 2009, der er offentliggjort i "Ernæring og Sundhed" rapporter om, at spise fisk kan endda hjælpe med at reducere din risiko for hjertesygdomme. At vælge en kombination af laks og andre høj-protein fødevarer er ideelle.

Næringsstof Opdeling

Kogt laks indeholder 22 gram protein, 7 gram af total fedt og 0 gram kulhydrater i hver 3-ounce del, i henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture Næringsstof Data Laboratorium. Fedt i laks er primært umættede fedt, herunder store mængder af omega-3 fedtsyrer. Efter et 2012 review, offentliggjort i "Fremskridt inden for Ernæring," omega-3 fedtsyrer findes i fisk, der er til gavn for fosterets udvikling, hjerte-sygdom forebyggelse og kognitiv funktion hos personer med Alzheimer 's sygdom. Laks er også højt fosfor, kalium, niacin og B12-vitamin.

Protein Krav

Tre ounce af laks giver en betydelig del af din daglige protein krav. Ifølge Institute of Medicine, mænd har brug for 56 gram protein, kvinder kræver 46 gram og gravide og ammende kvinder har brug for mindst 71 gram protein på en daglig basis. Atleter og personer under genoptræning fra en traumatisk skade eller operation, kan kræve ekstra protein. For eksempel, Academy of Nutrition and Dietetics rapporter om, at udholdenhedsatleter kan bruge op til 0,9 gram protein pr pund legemsvægt hver dag, eller omkring 135 gram protein per dag for en 150 pund atlet.

Laks vs. Andre former for Kød

Laks indeholder omtrent den samme mængde protein som andre typer af kød. For eksempel, Academy of Nutrition and Dietetics rapporter om, at 3 ounce af hakket oksekød 21 gram protein og 3 ounces kyllingebryst indeholder omkring 27 gram protein. Andre typer af fisk indeholder omtrent den samme mængde protein som laks. For eksempel, USDA Nutrient Data Laboratoriet rapporterer, at 3 ounce dåse, lys tun give omkring 22 gram protein.

Bekymringer

Selv om laks indeholder mange gavnlige næringsstoffer og kan hjælpe dig med at opfylde dit protein behov, undgå at bruge det i overskud, især hvis du er gravid eller ammer. På grund af tilstedeværelsen af kviksølv og andre potentielt forurenende stoffer i fisk, den AMERIKANSKE Food and Drug Administration anbefaler, at småbørn, gravide kvinder og kvinder, der ammer begrænse forbruget af laks til 12 ounce per uge.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære