Sund Kost >> Ernæring

Hvor Mange Gram Fiber Skal Vi Have Dagligt?

Skrevet af Leigh Wittman; Opdateret 12 December 2018

Fiber er en del af frugter, grøntsager, frø, nødder, bælgfrugter og fuldkorn, at din krop er i stand til at fordøje og absorbere. Nogle mennesker også henvise til fibre, som grovfoder eller bulk. Der er to typer af fiber: fiber og uopløselige fibre. Hver af disse typer af fiber har sine egne fordele, hvilket gør dem både meget vigtigt. Mængden af fiber, at en person bør spise hver dag, varierer, baseret på hans eller hendes alder og køn.

Fiber Behov for Mænd

Mænd, der er 50 år eller yngre bør forbruge 38 gram fibre om dagen, i henhold til MayoClinic.com. Mænd, der er 51 år gammel eller ældre, skal 30 gram fibre om dagen. Men folk, der er på en diæt med reduceret kalorieindhold muligvis mindre fiber. I henhold til SuperKidsNutrition.com du bør sigte efter 10 til 13 gram kostfibre per 1.000 kalorier du indtager. Derfor, hvis du spiser 2.000 kalorier per dag, bør du sigte mod at spise 20 til 26 gram fiber.

Fiber Behov for Kvinder

Kvinder, der er 50 år eller yngre bør omfatte 25 gram fibre om dagen i deres kost, i henhold til MayoClinic.com. Kvinder, der er 51 år gamle eller ældre bør spise 21 gram per dag af fiber. Som med mænd, kvinder, som er på reduceret kalorieindhold kost kan have brug for mindre fiber og bør sigte efter 10 til 13 gram fiber for hver 1.000 kalorier, de spiser.

Betydningen af Fiber

Fiber er vigtigt for en bred vifte af årsager. Ifølge Kaiser Permanente, herunder fiber i din kost reducerer din risiko for type 2 diabetes og nogle former for kræft, regulerer din fordøjelse, og forbedrer dit kolesteroltal og blodtryk. Opløselige fibre bliver til en gel, når det er blandet med vand i mave-tarmkanalen. Denne type fiber reducerer kolesterol og fremmer et sundt blodtryk niveauer. Uopløselige fibre tilføjer bulk til afføring og renser ud i din kolon, hjælpe med til at forebygge forstoppelse.

At indarbejde Fiber i Din Kost

Hvis du er i øjeblikket ikke spise en ideel mængde af fiber hver dag, er det vigtigt langsomt at inddrage yderligere fiber i din kost. Start med at lægge 1 til 2 gram fiber til din kost hver to til tre dage, indtil du kommer til den ideelle mængde af fiber til dig. Tilføjelse af fiber for hurtigt kan resultere i gastrointestinal ubehag.

At øge din indtagelse af frugt, grøntsager og hele korn kan hjælpe dig med at nå dine ideelle fiber indtagelse. Dette er forholdsvis nemt at gøre ved at tilføje en salat eller andre grøntsager som en side til dine måltider og vælger for hele korn brød, pasta, og crackere.

Om Forfatteren

Leigh Wittman har været at skrive professionelt siden 2007. Hun skriver primært om sundhed, karriere rådgivning, friluftsliv og rejser til forskellige hjemmesider. Wittman er en autoriseret sygeplejerske og studeret sygepleje på Arizona State University.

ADVERT

Mest populære