Sund Kost >> Ernæring

Hvor Mange Æg Har Du til at Spise en Dag for Zink Din Krop har Brug for?

Skrevet af Jody Braverman; Opdateret November 27, 2018

Når det kommer til næringsstoffer, du har brug for et godt helbred, vitaminer og andre mineraler, der er få en masse mere opmærksomhed end zink. Selvom din krop, kræver det i små mængder, er det stadig afgørende for optimal fysiologisk funktion og forebyggelse af sygdomme. Zink er fundet i stort udbud i mange lækre fødevarer de fleste mennesker spiser jævnligt, men er det ikke rigeligt med æg. Ville du have at spise mindst et dusin æg til en dag at få zink din krop har brug for, hvilket ikke ville være godt for din sundhed.

Æg og Daglig Zink Behov

Et stort æg indeholder .65 milligram zink. Dette gælder, uanset om det æg, der er rå, kogt eller stegt, fordi varmen ikke påvirke mængden af zink til stede i et æg.

En voksen kvinde har brug for 8 milligram zink hver dag. Hvis gravid, hun har behov for 11 milligram per dag, og hun har brug for 12 milligram, når hun ammer. En voksen mand, der også kræver 12 mg zink dagligt.

Dette betyder, at en voksen kvinde, ville behovet for at spise 12 store æg om dagen for at få en passende mængde af mineraler, hvis hun ikke er gravid. Hvis gravid eller ammer, hun havde brug for at forbruge 17 til 18 og et halvt æg til at få nok zink. En mand ville også nødt til at forbruge 18 og en halv store æg hver dag.

Problemer Med Overskydende Æg

Æg er lækre og nærende, men som ønsker at spise et dusin eller mere per dag? Ikke alene er det sandsynligt, uappetitligt at de fleste mennesker, men det er også usundt for alle. Et dusin æg indeholder alt for mange kalorier og fedt, og ikke nok af andre vigtige næringsstoffer.

Der er næsten 900 kalorier på en halv snes æg. Den gennemsnitlige moderat aktive kvinde har brug for omkring 2.000 kalorier om dagen, så de 12 æg, der ville gøre op næsten halvdelen af deres daglige mad og drikke indtag.

Tolv æg indeholder også en stor mængde af fedt og mættet fedt. Der er 58 gram fedt i alt i en halv snes æg, hvilket er næsten det dobbelte af den maksimale mængde af fedt voksne mænd og kvinder bør spise hver dag. Af de 64 gram fedt, 19 er mættet fedt. Der er kun 1 gram mindre end den anbefalede øvre grænse for en 2,000 kalorie diæt. For meget mættet fedt i kosten kan øge den samlede kolesterol og LDL-kolesterol, der kan øge din risiko for hjertesygdom.

Æg også mangle vigtige næringsstoffer, som du ville være usandsynligt at få, hvis halvdelen af dine daglige kalorier der kom fra æg. De indeholder ikke fibre, som er afgørende for at bevare knogle sundhed og reducere din risiko for hjertesygdomme og diabetes. Æg, der også tilbyder ikke C-vitamin, og de er en dårlig kilde til vitamin K.

Andre Måder at Få Zink

Hvis du kan lide æg, kan du fortsætte med at spise dem i moderate mængder, som en måde at få nogle af dine daglige zink krav. For en afbalanceret kost, men du bør inkludere andre kilder til zink i din kost. At spise en bred vifte af fødevarer, der sikrer, at du opfylder dine daglige behov for alle næringsstoffer. Andre gode kilder til zink omfatter østers, krabber, hummer, oksekød, kylling, yoghurt, cashewnødder og kikærter.

Om Forfatteren

Jody Braverman er en professionel forfatter og redaktør, der er baseret i Atlanta, GA. Hun modtog en Bachelor i engelsk fra University of Maryland, og hun er certificeret personlig træner, fitness ernæring specialist, og yogalærer. Hun har skrevet til forskellige online-og trykte publikationer, herunder Livestrong.com, SFGate, Healthfully, og Chron.com. Besøg forfatteren på www.JodyBraverman.com.

ADVERT

Mest populære