Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvor Mange Æg Kan jeg Spise en Dag Uden Bivirkninger?

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 27, 2018

Æg er blevet hængt ud i de seneste årtier på grund af deres højt kolesterol indhold. Mange folk har erstattet deres æg-baseret morgenmad med korn og toasts til at reducere deres kolesterol indtagelse, men kan rent faktisk være at berøve deres organer, af vigtige næringsstoffer, der findes i æg. De fleste raske mennesker, kan indeholde æg dagligt uden nogen skadelige virkninger. Nyd din vegetabilske omelet til morgenmad, hård-kogte æg til en snack eller pocheret æg på en salat af grønne greens til frokost.

Æg' Kolesterol Indhold

Æg indeholder i gennemsnit 200 mg kolesterol hver. I fortiden, diætister og ernæring forskere antaget, at kolesterol var ansvarlig for forhøjet kolesterol. Men de typer af fedt og kulhydrater, du spiser, påvirker dit blod kolesterol niveauer mest, ifølge Harvard School of Public Health. Kolesterol er vigtigt for en optimal menneskers sundhed og bør ikke være frygtet. Cellerne i kroppen har brug for kolesterol til at bygge deres membraner. Kolesterol er også nødvendige for at syntetisere D-vitamin fra solen, producerer mange hormoner og bidrage til hjernens sundhed.

Æg og hjertesygdomme Og Diabetes

Selv om mennesker med hjertesygdomme og diabetes, der bruges til at være opmærksom på, at fjerne æg fra deres kost, at de seneste undersøgelser viser, at spise æg, på trods af deres høje kolesterol-indhold, er ikke så farlig som andre faktorer, såsom en kost med højt indhold af mættet fedt og transfedt og en stillesiddende livsstil, når det kommer til hjertesygdomme og diabetes. En gennemgang af nyere undersøgelser vedrørende forbruget af æg og sundhed, som blev offentliggjort i European Journal of Clinical Nutrition i 2017 viste, at spise æg, der ikke i væsentlig grad øger risikoen for hjertesygdomme og diabetes hos raske mennesker. Ifølge anmeldelsen, kvaliteten af ens samlede kost, fysiske aktivitet og genetik spiller en større rolle, når det kommer til hjertesygdomme og diabetes end at spise en enkelt fødevare, såsom æg. Revisionen konkluderede, at selv for folk med hjerteproblemer og/eller diabetes, spise op til syv æg om ugen kan være sikker, så længe en sund livsstil er fremhævet.

En undersøgelse offentliggjort i Klinisk Ernæring i 2017 viste også, at en lav til moderat æg forbrug, hvilket betyder mindre end fire æg om ugen, var ikke forbundet med en øget risiko for hjerte-sygdom hos diabetespatienter eller ikke-diabetiske personer med høj kardiovaskulær risiko.

Ernæringsmæssige Fordele

Æg kan være en del af en sund kost for at forebygge kroniske sygdomme. Æggeblommer er en af de bedste kilder til antioxidanter, lutein og zeaxanthin, to forbindelser, der kan gavne dit øje for sundhed og forebyggelse macula degeneration. Valg af æg fra fritgående høns kan også hjælpe dig med at få mere hjerte-beskyttende omega-3 fedtstoffer. Æg fra fritgående høns indeholder op til 10 gange mere af disse hjerte-sunde fedtstoffer i forhold til æg fra fabrikken høns, i henhold til EatWild.com.

Hvor Mange Kan Du Spise?

I 2017, Dr. Anthony Komaroff af Harvard School of Public Health offentligt skrev i skolens sundhed brev, at for de fleste mennesker, at spise et æg om dagen ikke øger risikoen for hjertesygdom. For mennesker med diabetes, er i høj risiko for hjertesygdom fra andre faktorer, som ryger, eller som allerede har en hjertesygdom, han rådgiver spiser ikke mere end tre æg om ugen.

Den nøjagtige mængde af æg, du kan spise, uden negative effekt vil afhænge af din generelle sundhed og individuelle følsomhed over for kolesterol. Har dit kolesteroltal skal kontrolleres regelmæssigt. Bede om at få din LDL og HDL fraktioner måles i tillæg til din total kolesterol og triglycerider. Du kan spise et æg om dagen i tre måneder, med tilsyn af din læge, og kontrollér derefter dine niveauer. For de næste tre måneder, kan du eksperimentere med enten flere eller færre æg. Optag dine kostændringer og lipid profil for at regne ud, hvor mange æg du kan spise uden negativ effekt på dit helbred.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære