Sund Kost >> Kost

Gør Manuka Honning Styrke Immunforsvaret?

Skrevet af Amy Lang Carrera; Opdateret November 21, 2018

En bestemt type af honning kan være sødere, end du troede. Naturlige forbindelser i manuka honning fra bier, der lever rundt om i New Zealand-indfødt manuka busken, der kan hjælpe dit immunforsvar bekæmpe infektioner. Manuka honning indeholder mere methylgloxal -- den sammensatte menes at være ansvarlig for sine antibakterielle aktivitet -- end andre honning, ifølge WebMD. Selv om de fleste af forskning på sticky stuff indebærer inficerede sår, antimikrobiel aktivitet af honning er godt dokumenteret i andre områder relateret til immunforsvaret.

Forhindrer Kronisk Sinus Infektioner

Hvis du får kronisk sinus infektioner, at du har oplevet det gentagne ansigts smerter, nasal overbelastning, postnasal opsamlingsskål og nedsat lugtesans, der er forbundet med den betingelse. Biofilm -- tæt koncentreret kolonier af bakterier -- spille en stor rolle i denne sygdom, ifølge forfatterne af en 2009 undersøgelse offentliggjort i "hals-og ørelæge–Hoved og halskirurgi." I den undersøgelse, manuka honning, som var mere effektiv til at dræbe off laboratorie-fremstillet biofilm i medicin-resistente Staphylococcus og Pseudomonas -- bakterier, som ofte forårsager sinus infektioner -- end antibiotika.

Forbedrer Heling af Kroniske Sår

Biofilm er også et problem i nonhealing sår, som modstå, antibiotisk behandling. Små koncentrationer af manuka honning forhindret biofilm udvikling og dræbte 85 procent af bakterier i etablerede biofilm inden for to timer i en undersøgelse fra Cardiff Metropolitan University, som er rapporteret i en artikel om ScienceDaily. Manuka honning kan være effektiv til at dræbe methicillin-resistente Staphylococcus aureus, eller MRSA, en bakterie, der lever på huden, og er almindeligt forekommende i sår, ScienceDaily rapporter.

Stimulerer Immunsystemets Celler

Cytokiner er kemiske budbringere, der udskilles af din immunceller til at organisere immunforsvar, såsom produktion af immun-styrke cellerne. I en undersøgelse offentliggjort i "Journal of Leukocyte Biologi" i 2007, forskere isoleret et stof i manuka honning, som stimulerer produktionen af cytokiner. Deres resultater kan forklare, hvorfor den honning, der er nyttigt i healing akutte og kroniske sår.

Kantsten Paradentose

Tandkødsbetændelse og paradentose opstår, når plak og tandsten, der er forårsaget af bakterier, der er tilbage på dine tænder, forårsager betændelse, infektion og tyggegummi tab. Manuka honning kan spille en rolle i forebyggelsen af denne ødelæggende sygdom. I en undersøgelse offentliggjort i 2010 i "Moderne Klinisk Odontologi," honning arbejdet lige så godt som en antiseptisk mundskyl og bedre end xylitol tyggegummi i at hæmme plak. Honning med en unik manuka faktor, -- en foranstaltning af antibakterielle potens -- 15 eller mere, kan være mest effektiv til at reducere plak og tandkødsbetændelse, der fører til paradentose. Den unikke manuka faktor-baseret på koncentrationen af methylgloxal i honning, ifølge WebMD -- kan også være vigtige i andre programmer af manuka honning.

Anbefale Manuka Honning

Hovedparten af manuka honning forskning er blevet udført in vitro, eller i kontrollerede miljøer uden for den menneskelige krop. Sår-helende produkter, der indeholder manuka honning er på markedet i øjeblikket, med udbredt brug. Manuka honning, der bruges til at behandle inficerede sår er specielt fremstillet til dette formål. Honning du støvregn på din toast i morgen bør ikke anvendes til dette formål, rådgiver WebMD. Mere menneskelige forskning er nødvendig, før sundhedspersonale kan anbefale honning til behandling af andre typer af infektioner.

Om Forfatteren

Amy Lang Carrera er en registreret diaetetiker i Los Angeles, der har været skrevet siden 2007 for sådanne publikationer som Insider, På den Anden Side og Gigt i Dag. Hun er uddannet ernærings-støtte behandleren og hendes forfatterskab beskæftiger aktuelle forskning for at skabe evidensbaserede oplysninger om ernæring. Carrera har en master of science grad i ernæring fra California State University Northridge.

ADVERT

Mest populære