Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan til at Administrere Fødevarer Andel Størrelser

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret December 19, 2018

Hver mad gruppe har en daglig anbefalede antal portioner. Men disse kolonihaver er ikke meget nyttigt, medmindre du ved, hvor stor en portion er. Spise portioner, der er for stor, kan resultere i vægtøgning og fedme-relaterede sygdomme. Forståelse mad andelen størrelser hjælper dig med at holde dig sund uden omhyggeligt vejer alt, hvad du spiser.

Korn

Den gennemsnitlige voksne, der har brug for mellem seks og otte portioner af korn per dag. Korn giver din krop med kulhydrater og fibre. Carbs energi din krop og fiber hjælper med til at forebygge forstoppelse. Mindst halvdelen af korn i din kost bør være hele kerner, såsom brune ris, hele korn brød, havregryn og knækkede hvede. Fuldkorn er mere fiber end forarbejdede korn. En servering af brød er omtrent på størrelse med et CD-cover, en servering af korn bør være på størrelse med en baseball og en portion kogte korn eller pasta er på størrelse med en halv baseball.

Frugter

Voksne mænd og kvinder har brug for 1 1/2 til 2 kopper frugt hver dag. De fleste frugter er lav-kalorie med moderat indhold af kulhydrater og fibre og masser af vitaminer. Tørret frugt ikke har så mange vitaminer som friske frugt, så undgå hvis det er muligt. Hvis du vælger tørret frugt, vælger usødet at springe unødvendig sukker og kalorier. En servering af frugt, der er på størrelse med en tennisbold. En 6-ounce servering af frugt juice passer i en lille yoghurt kop. Frugt juice har flere kalorier, og ikke så meget fiber som intakt frugt, så begrænser dit forbrug, når det er muligt.

Grøntsager

Den gennemsnitlige voksne, der har brug for mellem 2 og 3 kopper af grøntsager dagligt. Grøntsager er lav i kalorier og indeholder markante mængder af kostfibre. En 1/2-cup servering af hakkede grøntsager, pakket bladgrøntsager eller bælgfrugter nogenlunde svarer i størrelse til en tennisbold. For ren grøntsagsjuice, en tjener er omkring 3/4 cup og passer i en lille beholder yoghurt, men grøntsagssaft har mindre fiber end hele kartofler.

Kød, Æg og Protein Fødevarer

Den gennemsnitlige voksne, der har brug for mellem 5 og 6 ounce af protein fødevarer dagligt. Protein støtte i væv reparation og er nødvendig for muskel udvikling. Til hjertet sundhed, at begrænse forbruget af kød til 3 ounce hver dag. Vælger magert kød såsom fjerkræ uden skind og fisk. Magre udskæringer af rødt kød har typisk en "runde" "lænd" eller "chuck" i navnet. En servering af kød, der er på størrelse med et spil kort, en servering af fisk, der er på størrelse med et checkhæfte og en portion egg er et helt æg med blommen. Andre proteinholdige fødevarer omfatter nødder og bælgfrugter, med 1 ounce af nødder og bælgfrugter på størrelse med en bordtennisbold.

Mejeri

Voksne har brug for tre portioner af mejeriprodukter hver dag. Mejeriprodukter indeholder mælk, ost og yoghurt. De giver dig protein og calcium, som understøtter knogle og muskel sundhed. En servering af mælk er 8 ounce, en portion ost om størrelsen af fire terninger og en portion yoghurt er rundt om størrelsen af en halv tennisbold.

Olier

Sunde olier indeholder enkeltumættede og flerumættede fedtstoffer, som er nødvendige for korrekt vitamin absorption. De fleste mennesker få nok olier gennem nødder, frø, madlavning olie og fisk, men du har brug for mellem 5 og 7 teskefulde en dag. Sunde kilder af olie omfatter olie af raps -, oliven-og soja olie, avocado; oliven; og nødder og møtrik butters.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære