Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Gøre Ethvert Måltid med Lavt Natriumindhold

At skifte til en lav-natrium diæt kan medføre, at dit blodtryk niveauer til at begynde at tabe i bare et par uger, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse. Det kan være svært at sænke dine natrium indtag, fordi så mange fødevarer, der indeholder høje mængder af natrium, selv dem, der ikke smager særlig salt. Dog, med lidt øvelse, kan du lære at forberede lav-natrium måltider.

Start Med Hele Fødevarer

Restaurant fødevarer og forarbejdede fødevarer sammen indeholder omkring 75 procent af natrium i den typiske Amerikanske kost, ifølge Food and Drug Administration. Madlavning fra bunden og anvender hele, uforarbejdede eller minimalt forarbejdede fødevarer, som friske fødevarer og grøntsager, fuldkorn, fedtfattige mejeriprodukter og magert protein kilder, vil hjælpe dig med at begrænse mængden af natrium i dine måltider. Du behøver ikke bruge en masse ost i din madlavning, da dette er en af de største kilder af natrium, og sørg for at købe rå kylling, der ikke er blevet injiceret med saltvand, som er en almindelig praksis i branchen for at gøre kylling fugtigere og mere smagfuld. Opt for frosne råvarer over på dåse, og hvis du bruger dåse ingredienser, skyl dem grundigt for at slippe af med så meget af den tilsatte natrium som muligt.

Tilsæt ikke Salt

Bryde din vane, for automatisk at tilføje salt til din mad på bordet, og begrænse mængden af salt, du tilføjer, mens madlavning. Medmindre du er bagning, kan du udelade salt i opskrifter uden større konsekvenser for det færdige produkt. Hvis du ikke kan fordrage smagen af usaltet mad, gradvist at reducere mængden af salt, du bruger, før du kan undgå det helt.

Tilføje Smag Til Med Krydderier

I stedet for at bruge salt til din smag fødevarer, tilsæt urter og krydderier og citronsaft for at øge smagen af den opskrift uden tilsætning af natrium. Hvis du ikke er sikker på, hvilke krydderier, der går godt med forskellige fødevarer, eksperimentere med nye lav-natrium opskrifter til at bestemme din favorit kombinationer. Tilsæt citronsaft, til fiskeretter, oregano til fjerkræ retter og ingefær til svinekød retter. Vær forsigtig med færdige krydderiblandinger og krydderier, men, som nogle af disse er høj i natrium.

Læs Ernæring Etiketter

Læser ernæring etiketter, mens du shop vil hjælpe dig med at vælge den laveste-natrium valg. Forskellige mærker af det samme produkt kan indeholde en bred vifte af mængder af natrium. Du skal altid kontrollere etiketten, uanset om du tænker på en fødevare som værende salt. For eksempel, mens en lav-natrium brød kan indeholde 7 mg natrium, regelmæssig brød indeholder ofte om 114 mg og en engelsk muffin kunne indeholde så meget som 203 mg natrium.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Pixland/Getty Images
ADVERT

Mest populære