Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan man Laver en fiberrig Drik

Det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s kostråd anbefaler, at kvinder spiser i gennemsnit 25 gram fibre hver dag, og mænd bør sigte for omkring 38 gram, men de fleste Amerikanere er langt fra dette mål. Mens det er vigtigt at prøve at spise flere portioner af fiber fødevarer hver dag, tilføjer kilder til fiber til drinks, er en anden måde at øge dit indtag og bidrage til at opfylde dine fiber mål.

Start Med Hele Frugter og Grøntsager

Fiber forekommer naturligt i vegetabilske fødevarer som frugt, grøntsager og hele korn. Fiber producerer, er fundet i huden og papirmasse, så bare drikke saften ikke levere fiber. Med brug af hele frugter eller grøntsager og slibning eller blander den med lidt juice eller anden væske, men ikke give nogle fibre. Gode muligheder for frugt og grøntsager, der kan være blandet omfatter bær, bananer, kiwi og mango samt strimlet gulerødder og mest baby greens, som har en mild, sødere smag. Hver 1/2-cup servering af frugt eller grøntsag, tilføjer mellem 2 og 4 gram fibre.

Tilføj Fuldkorn

Fuldkorn har også fiber, og nogle kan føjes til en smoothie eller en blender drink til at bidrage til at øge fiber. Kornsorter som havre, hvede, klid, eller byg, der kan føjes til en smoothie rå, men de vil være meget lettere, hvis de er kogt, før blanding. Når du vælger korn for at tilføje til en smoothie, kig efter ordet "hele" på ingredienslisten, fordi fuldkorn er meget mere fiber end raffineret korn. En 1/4-cup servering af kogte hele korn kan tilføje mellem 1 og 3 gram fiber.

Prøv Nogle Frø

De fleste frø er en god kilde til fiber, og nogle kan føjes til en drink til at øge fiber indhold. Både hør og chia frø er rige på fiber og danner en gel, når det kombineres med vand eller anden væske. Begge vil blive tykkere drikke betydeligt-jo mere, der er tilføjet, og jo længere de sidder der-så eksperiment ved at starte med bare en teske, og tilføje flere efter behov. En spsk chia frø har omkring 5 gram fiber, og en spiseskefuld jorden hør frø har omkring 2 gram fiber. For at opnå de sundhedsmæssige fordele af hør, frøene skal være malet, før du spiser eller tilføje dem til en drik.

Overveje Fiber Kosttilskud

En anden hurtig måde at tilføje fiber til nogen drik, er gennem en pulveriseret fiber supplement. Fiber kosttilskud indeholder fibre fra en række kilder, de mest almindelige er psyllium. Fiber fra kosttilskud har mange sundhedsmæssige fordele, men det er vigtigt at følge den dosering retninger, og altid tjekke med din læge for at sikre en fiber supplement, ikke vil interagere med nogen af dine medicin. Når du tilføjer fiber fra et supplement, eller endda fra frø, så sørg for du drikker mindst seks til otte glas vand hver dag.

Om Forfatteren

Anne Danahy er en Boston-baserede RD/ernæringsekspert, der rådgiver enkeltpersoner og grupper, og skriver om sund kost til wellness-og sygdomsbekæmpelse. Hun har en Bachelor of Arts fra University of Notre Dame, og en Master of Science i fødevarer og ernæring fra Framingham State University i Massachusetts.

Foto Credits

  • Digital Vision./Photodisc/Getty Images
ADVERT

Mest populære