Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvordan at Gøre Frugt Pektin Med Grapefrugt

Fylde krukker med juvel-farvet marmelade og gelé er ikke nødvendigvis det sundeste måde at bevare frugt-de er altid høj i sukker-men deres skønhed og rige smag gør dem værd. Det er især tilfredsstillende, hvis du gå den ekstra mil og gøre dine egne pektin, snarere end at købe dem fra den butik. For eksempel, grapefrugt er usædvanlig høj i naturlige pektin, og med et par pounds af grapefrugt du kan producere nok pektin til at se dig gennem din canning sæson.

En Hurtig Pektin Primer

Pektin findes i de fleste frugter og grønsager i varierende grader. Det er et polysakkarid, et kulhydrat, der udgør en del af plantens cellevægge. Når pektin, som er opvarmet i et miljø, der kun indeholder de rigtige mængder af syre og sukker -- en kompatibel kulhydrat -- det fælder vandet i din juice i en løs gel. Det har en usædvanlig delikat tekstur, der smelter let på tungen, og lader de frugt varianter til forsigtigt at skylle ind over dine smagsløg.

Pektin i Grapefrugt

Den pektin i grapefrugt er koncentreret i tre områder; frø, de membraner, der separate segmenter og tyk, hvid marv eller "albedo", at linjer i huden. Tilfældigvis dem, der er nøjagtig de dele af den frugt, der er efterladt efter du har brugt den til at lave saft eller spise det til morgenmad. Du kan samle disse anvendes grapefrugt rinds i fryseren i et par måneder, hvis du ønsker det, eller købe en mængde af grapefrugt og binge på juice efter du har lavet din pektin.

Metoden

Start ved hjælp af en kartoffelskræller eller rivejern til at fjerne den gule citronskal fra peels, som er bitter og indeholder minimal pektin. Vejer skræl og hinder, før du fortsætter. Du skal cirka 1 liter vand og 1/2 kop citronsaft for hvert pund. Hak skræl og hinder og nyde dem i citronsaft i en time, derefter tilsættes vand og lægges i blød i en time. Bringe skræl og væske til at koge, så skru ned for gryden og lad det simre forsigtigt i 10 til 15 minutter. Cool flydende, så pres det gennem flere lag af ostelærred eller en gelé pose.

Afprøvning og Brug af Dine Pektin

For at se, hvor godt du har udtrukket pektin fra grapefrugt skræl, rør en spiseskefuld af korn alkohol i den resulterende saft. En vellykket parti geler straks i en uregelmæssig, gummiagtig wad. Hvis du kun se et par forskellige bidder af gel eller små flager, lad det simre saft i yderligere 15 til 20 minutter, til at fordampe vand og koncentrere pektin, og teste det igen. Når du har opnået en god gel, hæld den varme flydende pectin i sterile glas og forsegle det. Afkøles pektin i op til to uger, eller vandbadet, kan det til op til et års opbevaring i dit spisekammer. Hvor meget du skal bruge, afhænger af pektin indhold af frugt i din marmelade eller gelé, men et godt udgangspunkt er at bruge en pint for hvert pund sukker og justere den mængde, der.

Om Forfatteren

Fred Decker er uddannet kok og certificeret fødevaresikkerhed træner. Decker skrev for Saint John, New Brunswick Telegraf-Tidende, og er blevet offentliggjort i Canada ' s Gæstfrihed og Foodservice-magasin. Han holdt positioner, der sælger computere, forsikring og investeringsforeninger, og blev uddannet på Memorial University of Newfoundland og den Nordlige Alberta Institute of Technology.

Foto Credits

  • Michael Blann/Digital Vision/Getty Images
ADVERT

Mest populære