Sund Kost >> Ernæring

Hvordan til at Gøre Selleri, Appetitligt på en Sund Måde

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret December 27, 2018

Selleri er en nærende mad, men det er ofte forvist til nederst i listen af lækre grøntsager. Denne vegetabilske optræder ofte sammen med vinger eller i små stykker i suppen, men selleri har mere potentiale til at blive en appetitlig, og endda ønskeligt, tilføjelse til dit sund kost plan. Vær kreativ og forberede selleri i nye måder at gøre det velsmagende og endnu mere nærende.

Næringsstoffer

En 1-cup servering af selleri indeholder kun 16 kalorier, men giver et væld af vitaminer og mineraler. Du får 40 mg af knogle-bygning calcium, og 263 milligram af kalium, et mineral, der understøtter sunde muskler og en normal hjerterytme. En servering af selleri forsyninger små doser af magnesium, jern og zink samt. En kop af selleri leverancer 3.1 milligram C-vitamin, der understøtter et stærkt immunsystem, og 453 internationale enheder af vitamin A, et næringsstof, der holder dine øjne fungerer korrekt. Du får også spormængder af thiamin, riboflavin og E-vitamin fra en servering af selleri.

Fyld

Ting selleri stilke med sund fyldninger for at øge den ernæringsmæssige værdi og gør de vegetabilske mere appetitvækkende. Fyld selleri stilke med lavt fedtindhold oste, som leverer en lille mængde af calcium. Top ost med hakkede sorte oliven eller hakket gulerødder for at tilføje smag og næringsstoffer. Du kan også drys hakket artiskok hjerter og hakkede ristede røde peberfrugter på fløde, ost, eller kombinere ost med hakkede pimentos og valnødder og sprede det inde selleri stilke. Ting selleri med peanut butter og top med tørrede frugter såsom rosiner eller tranebær. Denne kombination er rig på protein og fiber og leverer en lille dosis af kalium så godt. Fyld selleri sticks med hjemmelavet tun, krabbe eller kylling salat som en anden måde at gøre det vegetabilske mere appetitvækkende.

Vegetabilske Magasin

Tilføj selleri sticks til en grøntsags-skuffen. Omfatter en bred vifte af farverige grøntsager sammen med de selleri. Gulerødder, broccoli, blomkål, druer, tomater og peberfrugt strimler er vibrantly farvet og supply A-vitamin, fibre og kalium. En farverig præsentation gør selleri mere indbydende og lokkende end at tjene almindelig og på sin egen. Omfatter fedtfattig dressing eller hummus med grøntsager, dips kan gøre selleri mere indbydende, så godt.

Selleri Krøller

En almindelig stilk af selleri kan være kedeligt og uappetitligt, men at skære selleri i krøller kan gøre det mere tiltrækkende. Brug en grøntsag skrællekniv til at skære tynde stykker af selleri ud af en stilk. Den tynde skiver krølle op, hvilket gør dem mere attraktive. Scatter selleri krøller over grøntsagssuppe, kastet grønne salater og grillet kød. Pynt chili, kød og gryderetter med selleri krøller så godt.

Kogte

Kogt selleri kan have en sødere og mildere smag end rå selleri. Tilsæt hakkede selleri til kylling noodle suppe eller rør det i en vegetabilsk røre-yngel. Sauter hakkede selleri, løg og rød peberfrugt for at skabe en farverig side parabol, der leverer fiber-og C-vitamin, eller saute selleri stykker med fennikel og pynt dem med citronsaft og frisk dild. Kast kogte selleri med sauterede squash og vinaigrette til en velsmagende og nærende side parabol.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære