Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Er Maitake og Shiitake, der Bruges til?

Maitake, en indfødt af Japan, er en stor svamp, der vokser på bunden af egetræer og kan nå op til 100 pund. Denne højt værdsatte medicinske svampe var sin vægt værd i sølv, i løbet af Japans feudale æra. Shiitake, hjemmehørende i Japan og andre dele af Asien, er almindeligt udbredt og anvendes i Usa for sin karakteristiske smag og foregav sundhedsmæssige fordele. Både maitake og shiitake tilbyder en bred vifte af potentielle medicinske anvendelser.

Maitake Immune Over Fordele

Maitake har immun-styrke forbindelser kaldet beta-glucaner, som, selv om de er til stede i visse andre fødevarer, besidde en struktur i maitake svampe, der er særligt effektive. Receptorer for disse polysakkarid molekyler, kendt som D-fraction, er fundet på en kategori af hvide blodceller kendt som makrofager. Når du spiser maitake svampe disse celler, der har jobbet opsluger fremmedlegemer såsom patogener og tumor celler, der er aktiveret. Makrofager, igen, skal du aktivere andre dele af immunsystemet, såsom natural killer celler og cytotoksiske T-celler. I modsætning til andre anti-cancer agenter, der skal injiceres, maitake D-fraction er effektive, når det tages oralt, hvilket gør den anvendelig som en fødevare eller kosttilskud.

Maitake Bruger

Maitake har vist antihypertension, antidiabetic, antiobesity og kolesterol-sænkende egenskaber og reducerer oxidation i kroppen med op til 69 procent, i henhold til Alabama Cooperative Extension System. Derudover, en undersøgelse offentliggjort i December 2002-nummeret af "Journal of Landbrugs-og fødevarekemi" vist, anti-inflammatoriske virkninger af maitake. Den vævskultur undersøgelse viste, at fedtsyrer i maitake uddrag hæmme cyclooxygenase enzymer COX-1 og COX-2, der er pro-inflammatoriske molekyler. Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Shiitake-Immune Over Fordele

De gamle Kinesere brugte shiitake for at forbedre energi-niveauer, hastighed helbredelse fra sygdom, bremse aldringsprocessen og som en behandling for lunge-og leversygdomme. Moderne videnskab fokuserer på shiitake er immun-stimulerende virkninger. Selvom ingen af svampen ' s påståede fordele har været begrundet, foreløbige resultater viser, at beta-glucan i shiitake, kendt som lentinan, kan øge virkningen af visse kemoterapi narkotika, ifølge New York University Langone Medical Center. Shiitake også styrket immunforsvar anti-tumor aktivitet og øget effektiviteten af strålebehandling i en vævskultur undersøgelse af den menneskelige lungekræft offentliggjort i November 2011 udgave af "Journal of Agricultural and Food Chemistry." Yderligere undersøgelser er nødvendige for at bekræfte disse foreløbige resultater.

Shiitake Bruger

Shiitake er nyttige til styring af blodtryk, forebyggelse af hjertesygdomme og hold dit kolesteroltal under kontrol, ifølge ernæringsekspert Phyllis A. Balch, forfatter af bogen "Prescription for Naturmedicin Healing: En Nem-At-Bruge-En-Z Reference til Hundredvis af Almindelige Lidelser og Deres Naturmedicin." Dens immun-styrke egenskaber, der gør den anvendelig til bekæmpelse af virale infektioner som hepatitis eller HIV/AIDS. En undersøgelse af tidligere offentliggjorte forskning, der dukkede op i 2010-udgaven af tidsskriftet "Nuværende Medicinsk Kemi" fandt, at shiitake har vist sig immun-styrke, antibiotika, anti-cancer og antivirale egenskaber, der kan være nyttige i behandlingen af en lang række forhold, herunder allergi, luftvejs-infektioner, hjerte-kar-sygdomme og diabetes.

Overvejelser

Maitake og shiitake er generelt anses for sikker, selv om toksicitetsundersøgelser på disse svampe er, der mangler. Som med alle fødevarer, du kan opleve en allergisk reaktion. Hvis du er gravid eller ammende, eller har avancerede lever-eller nyresygdom konsultere din læge før indtagelse af maitake eller shiitake svampe.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære