Sund Kost >> Kost

Hvordan til at Fastholde en Sund Hjerte-kar-System

Skrevet af Janet Renee, MS, RD; Opdateret 07 December, 2018

Hjertesygdomme er den hyppigste årsag til dødsfald i Usa, hvilket gør det afgørende at træffe sunde vaner, der vil beskytte dit hjerte og holde den stærk i hele din levetid. Det er urealistisk at forvente, at gøre øjeblikkelig radikale ændringer. For at skabe varige forandringer, starter gradvist og holde sig til det. Små ændringer kan bidrage til større fordele. Fordi det, du spiser, har sådan en potent indflydelse på hjertet sundhed, at foretage ændringer i din kost er et af de bedste steder at starte.

Spis Mere Frugt og Grøntsager

Frugt og grøntsager er fyldt med vitaminer, mineraler, antioxidanter og andre stoffer, som beskytter mod hjertesygdom. Desværre, de fleste Amerikanere går glip af disse fordele. Omkring 90 procent af alle Amerikanere ikke at spise den anbefalede mindste portioner af frugt og grøntsager, rapporter Centers for Disease Control og Forebyggelse. For maksimalt udbytte bestræbe sig på at have fem til ni portioner af frugt og grøntsager hver dag.

At skære ned på emballerede fødevarer er den nemmeste måde at tilføje mere frugt og grøntsager i din kost. Købe pre-cut frugt og grøntsager, hvis du ønsker at spare tid og bruge dem til at træffe sunde snacks og bygge nærende plader. Nøddesmør på snittede æbler, broccoli og gulerødder med fedtfattig dressing, og yoghurt med friske bær er eksempler på nemme snacks kan du gøre i en flash.

Har To Portioner af Fisk

Fisk er en af de bedste kilder til hjerte-sunde omega-3 fedtstoffer. Vilde og vildt-fangede fisk har højere omega-3 niveauer end opdrættet sorter, så springes over opdrættede fisk, når det er muligt. En kost med højt indhold af omega-3 fedtstoffer reducerer risikoen for hjertesygdomme. Have mindst to portioner fisk om ugen er nok til at drage fordel af hjertet sundhedsmæssige fordele. Optage fede fisk som laks, sild, makrel, sardiner, regnbueørred og hellefisk i din kost.

Gå Nødder

Nødder er fyldt med hjerte-sunde umættede fedtstoffer og spise dem hjælper dit hjerte. Mange nødder er høj i den samme omega-3 fedtstoffer, der findes i fede fisk. De er også høj i protein og give en god kilde til fiber. Men det er vigtigt at holde øje med dine portionsstørrelser. Nødder er tæt på kalorier, så om ganske få er en passende portion. For at tilføje flere af disse hjertet sundt bits af godhed til din kost indeholde nødder som et hjerte, sund snack. Hjemmelavet müsli med blandede nødder eller en portion nødder, yoghurt og bær er blot to lækre snack idéer.

Bruge Sunde Olier

En af grundene til Middelhavet kost anses for hjerte-sund er den vægt, der lægges på umættede olier som dem, der findes i olivenolie. Udskiftning af usunde olier, nærende umættede olier er en af de bedste måder at beskytte dit hjerte sundhed. Olivenolie, sesamolie, avocado og peanut er eksempler på olier fyldt med hjerte-sunde fedtstoffer. Støvregn din favorit olie på en salat eller bruge det i dit arbejde for at gøre en grøntsag stir fry.

Gør gradvise, men konsekvent sunde valg, som afbalancerer din kost og reducerer din risiko for ikke kun problemer med hjertet, men alle kroniske sygdomme.

Om Forfatteren

Janet Renee er en registreret diætist med fokus på hormonel ubalance. Hun hjælper kunder med spørgsmål som polycystisk ovarie syndrom og insulinresistens skabe balance i deres hormoner, og tabe sig gennem kostændringer. Renee deler sin viden og ekspertise gennem regelmæssige bidrag til sundhed og wellness-publikationer, herunder Form, Kvinders Sundhed og Vegetariske Gange.

ADVERT

Mest populære