Sund Kost >> Kost

Den Vigtigste Kilde til Vigtige Kulhydrater

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D., Opdateret i December 27, 2018

Selvom alle kulhydrater giver 4 kalorier per gram, er det bedst hvis du kan få dine kulhydrater fra sunde kilder til at optimere din energi og støtte for din sundhed. Fem vigtigste typer af fødevarer, give dig med de vigtigste kulhydrater. Institute of Medicine anbefaler, at du spiser på mindst 130 gram kulhydrater hver dag, eller 45 til 65 procent af din indtagelse af kalorier fra kulhydrater. Det svarer til 225 325 gram kulhydrat per dag, hvis du er forbrugende en 2,000 kalorie diæt. Hvis du har type 2 diabetes, kontrollere dine portioner af high-carb fødevarer, som anvist af din læge eller diætist.

Fuldkorn

Fuldkorn er ikke kun en fremragende kilde til kulhydrater, de er rige på fibre, protein, vitaminer og mineraler. Det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s ChooseMyPlate.gov opfordrer dig til at spise mindst halvdelen af dit korn indtag fra hele korn. Som eksempler kan nævnes bulgur, hele korn brød, quinoa, brune ris og havregryn. MedlinePlus rapporter om, at en tredjedel kop ris eller pasta, eller en halv kop havregryn giver dig ca 15 gram kulhydrater.

Bælgfrugter

Bælgfrugter er også fyldt med næringsstoffer, især fiber og protein. Fiber i bælgplanter kan hjælpe med at kontrollere dit kolesterol, mindsker din risiko for hjertesygdomme og støtte en sund kropsvægt. En fornyet undersøgelse offentliggjort i 2005-udgaven af tidsskriftet "Ernæring" rapporter om, at kostfibre kan bidrage til at forebygge fedme. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010 anbefaler, at kvinder og ling henholdsvis forbruger mindst 25 og 38 gram fiber dagligt. I henhold til den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute, en tredjedel kop bælgfrugter som kikærter, linser, pinto bønner eller kidneybønner, giver dig ca 15 gram kulhydrater og 80 kalorier.

Frugter

Frugt er en vigtig kilde til kulhydrater, og de er høje i fiber og fyldt med vitaminer. De Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne 2010 opfordre dig til at spise 2 kopper af frugt hver dag, når du følger en 2,000 kalorie diæt. I henhold til den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute, et lille stykke frugt eller 1 kop melon tern eller bær indeholder ca 15 gram kulhydrater og omkring 60 kalorier.

Stivelsesholdige Grøntsager

Carb-og kalorie indhold af stivelsesholdige grøntsager svarer til, at hele korn. Stivelsesholdige grøntsager såsom grønne ærter, majs og søde kartofler, som alle indeholder omkring 80 kalorier og 15 gram kulhydrater i en halv kop del. Ikke-stivelsesholdige grøntsager, som broccoli, squash, agurker, tomater og grønne greens, som alle giver omkring 5 gram kulhydrat per servering.

Mælk og Yoghurt

Dairy fødevarer er fyldt med protein og andre gavnlige næringsstoffer som kalcium og vitamin D. Ikke alle mejeriprodukter er rige på kulhydrater, dog. I virkeligheden, ost og hytteost indeholder normalt mindre end 5 gram kulhydrat per servering. Men ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture Næringsstof Data Laboratorium, 1 kop skummetmælk indeholder cirka 12 gram kulhydrat og 1 kop almindelig, fedtfattig yoghurt indeholder omkring 17 gram kulhydrater.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære