Sund Kost >> Ernæring

Den Vigtigste Funktion af Kalium

Skrevet af Jan Annigan; Opdateret December 27, 2018

Den primære funktion af kalium i din krop er til at tjene som en elektrolyt. Denne type molekyle bliver ioniseret i en løsning, der gør det i stand til at bære en elektrisk ladning. I denne rolle, kalium påvirker mange af kroppens processer, og det virker i forening med natrium til at udøve sin virkning. Kalium i dine celler er nøje reguleret. Men en kost, der mangler tilstrækkelige mængder af dette mineral, især i kombination med overdreven kosten natrium – som det er almindeligt i mange Vestlige befolkninger – kan føre til ubehagelige og endda alvorlige sundhedsmæssige konsekvenser.

Elektrolyt Funktion

Ud over kalium, elektrolytter i kroppen indeholde natrium, klor, kalk og magnesium. Kalium er den vigtigste elektrolyt inde i din celle; sammen med natrium uden dine celler, det skaber et fænomen kendt som den membran potentiale. Membran-potentiale giver en elektrisk strøm at passere fra den ene celle til den næste. I gør det, er det kontrakter muskelfibre – herunder dem, der for dit hjerte – og sender nerve signaler. Fordi at opretholde både din puls og nerve funktion er så kritiske i at holde dig i live, kalium i kroppen spiller en væsentlig rolle i dit helbred. Visse faktorer, såsom din hydrering niveau, indflydelse mængden af dette mineral i dine celler og din krop har systemer på plads til at hjælpe med at regulere dit kalium-status.

Forordning

Selv om der ikke er reguleret i samme grad som natrium, din krop har checks and balances for at sikre, at dine kalium niveauer understøtter den sunde funktion af dine muskler og nerver. Når kalium-koncentration i din krop øges, binyrerne udskiller hormonet aldosteron, der forårsager dine nyrer for at excret overskydende kalium. Omvendt, lav kalium niveauer resultere i formindsket aldosteron udgivelse, der fører til bevarelse af denne elektrolyt. Omstændigheder at gribe ind med kalium balance kan påvirke de elektriske impulser, som er nødvendige for at opretholde din hjerterytme, hvilket medfører en unormal hjerterytme, eller endda pludselig død.

Ubalance

For meget kalium i dit system stammer fra nyresygdom, vanddrivende brug, formindsket aldosteron niveauer eller for stort indtag, typisk fra kosttilskud. Milde symptomer omfatter muskelsvaghed og snurren i dine ekstremiteter, mens alvorlige tilfælde kan føre til hjertestop. Men, kalium-mangel er mere almindelige end en overskridelse af dette mineral i industrialiserede samfund. Lavt indtag kan føre til lavt body niveauer, som kan vanddrivende brug, nyre fejl eller sygdomme med alvorlige opkastninger. Symptomerne svarer til de, bevarer alt for meget kalium, med de mest farligt at være dødelige hjerte arytmier.

Kilder

Frisk frugt og grøntsager er de rigeste fødevarer kilder til kalium, du har brug for til at støtte en sund muskel-og nervefunktion. Hvide bønner, søde kartofler, tomater, cantaloupe, broccoli, brombær og appelsiner, for eksempel, forsyne dig med betydelige mængder af denne elektrolyt. Hertil kommer, at de gør det uden at tilføje store natrium i din kost – og ved regelmæssigt at indtage for meget natrium i forhold til dit kalium indtag øger din risiko for hjertesygdom.

Om Forfatteren

En forfatter siden 1985, Jan Annigan er offentliggjort i "Plante-Fysiologi," "Proceedings of the National Academy of Sciences," "Journal of Biological Chemistry", og på forskellige hjemmesider. Hun har en sports medicine and human performance certifikat fra University of Washington, samt en Bachelor of Science i dyr videnskaber fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære