Sund Kost >> Andre

Hvordan man Får en Lysin-Rig Kost

Oversigt

Din krop pauser protein ned til aminosyrer. Selv om det kan gøre nogle aminosyrer i sig selv, du skal få de ni essentielle aminosyrer fra maden. Du behøver 51 mg lysin, også kaldet L-lysin, for hvert gram protein du spiser, ifølge Institute of Medicine, så den gennemsnitlige kvinde bør få omkring 2,3 gram lysin per dag, og den gennemsnitlige mand bør få omkring 2,8 gram. Lysin fremmer ordentlig orgel og muskel vækst. Det hjælper din krop med at omdanne fedt til energi, og passende indtagelse kan sænke dit kolesterol.

Jupiterimages/Comstock/Getty Images

Hvilke Fødevarer Har den Højeste Mængde af L-Lysin?

Fødevarer med højt protein er naturligt rig på lysin, med kød og fjerkræ, der topper listen. Et 387-gram kogt oksekød flanke steak har 9 gram lysin, der er mere end tre gange det anbefalede daglige indtag. En stegt kotelet har 2,2 gram lysin, og en kogt kyllingebryst halvdel indeholder 2.3 gram. Tilføje en servering af kød eller fjerkræ, der giver dig alle de lysin, du har brug for den dag.

Stockbyte/Stockbyte/Getty Images

Hvor Meget Lysin Er i Søde Kartofler?

Fordi de fleste frugter og grøntsager er lav i protein, at de ikke giver meget lysin. En medium sød kartoffel, bagt i huden, har 96 mg lysin, som giver mindre end 5 procent af dit daglige behov. Selv om søde kartofler er ikke rige kilder af lysin, de er ofte serveret med protein kilder, og de tilføjer en lille, supplerende beløb af denne aminosyre til dit måltid.

Jupiterimages/liquidlibrary/Getty Images

Gør Cantaloupe Indeholder Lysin?

Lysin ser ud til at hjælpe kroppen med at optage calcium, og det spiller en vigtig rolle i dannelsen af kollagen, et stof, der er vigtigt for knogler og bindevæv, herunder hud, sener og brusk. En 2-cup skål med hakkede cantaloupe, med næsten 3 gram protein, har omkring 100 mg lysin, der er mindre end en tyvendedel af den mængde lysin i en halv kylling bryst, men det giver mere end 100 procent af dit daglige behov for antioxidant, vitamin C og A.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Er Der Lysin i Chokolade?

Aminosyren lysin hjælper din krop med at bruge fedt som energi. Den lille mængde af lysin i chokolade kan hjælpe dig med at nedbryde moderat søde sager. En ounce af halvsød chokolade, chips, omkring 60 chips, har 60 milligram af lysin, hvilket udgør halvdelen af chokolade, chips' protein indhold. Dette er en beskeden tilsætning af lysin til dine cookies, sammenlignet med en ingrediens, såsom jordnøddesmør, som giver 215 mg lysin i hver 2-spsk servering.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Hjort Har Lysin?

Ristede vildt, eller hjorte kød, der er rig på lysin. Det giver 2.2 gram af denne aminosyre i hver 3-ounce servering, om den samme mængde som en kotelet. Hvis du forsøger at tabe sig eller bevare din nuværende vægt, hjort kan være mere gavnlig. Tre ounce af hjorte kød indeholder mindre end 3 gram fedt, mens den samme mængde svinekød, der er 12.5 gram fedt og 77 flere kalorier, end vildt.

Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images

Er Der Lysin og Arginin i Avocado?

Arginin er en aminosyre, der hjælper med at helbrede sår. Det understøtter også dit hjerte sundhed og immunforsvar. Arginin og lysin arbejder sammen i kroppen og hjælper til at reducere angst, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Biomedicinsk Forskning" i 2007. En kop med skiver af avocado, vejer omkring 5 ounce, har 128 mg arginin og 193 mg lysin. En 5-ounce flanke steak har 2,6 gram arginin og 3,4 gram lysin, med næsten 20 gange det beløb af disse aminosyrer.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

ADVERT

Mest populære