Sund Kost >> Sunde Måltider

Lysin og Zink

Skrevet af Ler McNight ; Opdateret 14 December 2018

Lysin, der er en aminosyre samt zink, et mineral, som besidder unikke egenskaber, der gør dem nyttige i bekæmpelsen af visse infektioner. Lysin har vist sig at være særlig effektiv i behandling af udbrud forbundet med herpes, mens zink bruges til at behandle symptomer, der er forbundet med almindelig forkølelse. Når de kombineres, lysin og zink kan også være en effektiv behandling for udbrud af facial herpes.

Lysin Grundlæggende

Lysin er en essentiel aminosyre, hvilket betyder, at du skal få det gennem kosten eller kosttilskud, fordi din krop er i stand til at producere det. Lysin er nødvendige for korrekt vækst og produktion af en anden aminosyre, carnitin. Det kan også hjælpe kroppen med at absorbere mere calcium effektivt. Hertil kommer, at lysin er brugt i produktionen af kollagen, som er et stof, der er afgørende for produktion af brusk, hud, sener og knogler. Kilder i kosten af lysin omfatter rødt kød, fjerkræ, svinekød, ost, fisk, soja, nødder, æg, bukkehorn frø, spirulina, bønner, ølgær og mejeriprodukter.

Bruger for Lysin

Lysin kan være effektivt i behandling af visse virusinfektioner -- især herpes simplex virus. Ifølge University of Maryland Medical Center, flere undersøgelser har vist, at lysin kan reducere hyppigheden af kolde, ømme udbrud forbundet med herpes. Hertil kommer, at øge dit indtag af lysin-rige fødevarer eller supplere med lysin kan fremskynde den tid, det tager at komme fra herpes.

Zink Grundlæggende

Zink er et vigtigt mineral, der er involveret i mange metaboliske processer. Det understøtter normale vækst under graviditeten, er barndommen og ungdommen. Zink spiller også en rolle i proteinsyntese, immunforsvaret, celledeling, sårheling og DNA-syntese. Fordi din krop er i stand til at gemme zink, du har brug for til at opretholde en konstant indtagelse af mineralske. Zink er befæstet i nogle fødevarer, såsom morgenmadsprodukter, og det er naturligt til stede i andre fødevarer, herunder østers, oksekød, krabbe, hummer, yoghurt, bagte bønner og kylling.

Bruger for Zink

Zink kosttilskud er brugt til at kæmpe forkølelse. Ifølge Kontoret for Kosttilskud, zink kosttilskud, der indtages oralt, komme i kontakt med rhinovirus, eller kolde virus, i mund og svælg og muligvis reducere varigheden af forkølelsessymptomer. University of Maryland Medical Center rapporterer, at zink kan også være effektiv mod begge typer af herpes simplex virus.

Lysin og Zink Sammen

Zink og lysin tilsammen har været anvendt til behandling af herpes. En undersøgelse offentliggjort i 2005 i "Alternative Medicine Review" fandt, at lysin og zink, kombineret med en urte produkt, var i stand til markant at forbedre udbrud af facial herpes inden for seks dage.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

ADVERT

Mest populære