Sund Kost >> Ernæring

Er Lysin i Pistacienødder?

Pistacienødder give en række essentielle næringsstoffer, herunder fosfor, magnesium, jern, kalium, thiamin, vitamin B-6, fiber og protein. Ligesom de fleste andre fødevarer, der indeholder protein, pistacienødder give dig nogle lysin til at hjælpe dig med at opfylde dine daglige behov for denne aminosyre, selv om andre vegetariske fødevarer er en bedre kilde.

Lysin

Lysin er en aminosyre, som kroppen ikke kan gøre, så det er vigtigt, at du forbruge det i din kost. Ligesom andre aminosyrer, kroppen bruger lysin, der er nødvendige for at danne proteiner. Lysin hjælper dig med at optage calcium og danne kollagen, der er nødvendige for at gøre brusk, hud og sener. Din krop bruger også lysin til at danne aminosyre derivat carnitin, som hjælper med at sænke blodets kolesterol niveauer og gør det fedt, du spiser, til energi. Mens de fleste mennesker får nok af denne aminosyre, der gennem deres kost, nogle mennesker, herunder vegetarer, sportsfolk og folk med alvorlige forbrændinger kan være en øget risiko for lysin-mangel. Tegn, kan du ikke få nok lysin, som omfatter træthed, anæmi, tab af appetit, svimmelhed, kvalme og blodskudte øjne.

Lysin i Pistacienødder

Lysin behov variere baseret på deres kropsvægt. Ifølge World Health Organization, voksne bør indtage 30 mg lysin per kilogram kropsvægt, eller om 13.6 mg per pund, hvilket betyder, at en 150 pund person bør spise om 2,045 milligram per dag. Hver 1-ounce servering af pistacienødder indeholder 339 mg lysin, eller omkring 17 procent af den daglige lysin behov for en 150 pund person.

Stigende Lysin Forbrug

Mens nogen mad, der er en god kilde til protein vil indeholde nogle lysin, kød, fjerkræ, sild, torsk, æg, mejeriprodukter, nødder, sojabønner og andre bønner er blandt de bedre kilder til lysin. Lave en vegetarisk røre-yngel, der indeholder tofu og pistacienødder, tjene pistacie-crusted kylling med en side af edamame-eller prøv en pistacie-frittata med æg, tomat, squash, peberfrugt og krydderurter.

Overvejelser

Mens de fleste af fedt i pistacienødder består af sunde umættede fedtstoffer, er de stadig et højt indhold af fedt og kalorier, så indtager dem i moderate mængder, for at undgå at få overskydende vægt. De fleste mennesker, der spiser en varieret og afbalanceret kost er usandsynligt, at blive mangelfuld i et amino syre, men vegetarer, der er bekymrede for, om dette kan forbruge bælgplanter i den samme dag som nødder, kerner eller frø til at sikre, at de får tilstrækkelige mængder af hver aminosyre.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære