Sund Kost >> Sunde Måltider

Lav-Salt Middage & Ugentlige Menuer

Hvis du har forhøjet blodtryk eller en hjertesygdom, vil din læge vil sikkert foreslå, at du begrænser natrium i din kost for at ikke mere end 2.300 mg per dag. Det kan være svært -- Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporter om, at selv en tilsyneladende sund daglig menu kan indeholde mere end 3.200 mg natrium. Styre dit indtag ved at begrænse dit salt brug og vedtagelse af ugentlige menuer med måltider, der har så lidt natrium som muligt. Tal med din læge for at få mere hjælp.

Dag 1: Dine Lav-Salt Kost Begynder

Til morgenmad, har hjemmelavet havregrød, en hel-hvede bagel smurt med jordnøddesmør, fedtfattig mælk og en banan. Spise en sandwich tilberedt med lav - eller ingen-salt, hele hvede brød, der indeholder reduceret-fedt, lav-natrium ost, grøntsager som salat og tomater og fedtfattig mayonnaise til frokost. Runde måltidet med frisk frugt og juice. Til middag, har hel-hvede-nudler toppet med en marinara sauce, tilberedt fra lav-natrium tomatpuré eller sauce, sammen med en spinat salat og frugt. Snacks i løbet af dagen kan omfatte nonfat yoghurt eller rå, usaltede nødder.

Dag 2: Natrium-Fri Krydderier

Ved morgenmad, har hele korn morgenmadsprodukt med mælk, en hel-hvede bolle og frugt. Hvis du har brug for en midmorning snack, har frisk frugt, såsom melon i skiver. Spise en bønne salat tilberedt med hjemmelavet eller natrium-fri dåse bønner sammen med en hel-hvede pita, rå grøntsager pinde og frugt. I eftermiddag snack på en lav-natrium granola blanding, derefter følge det op med en middag bestående af brune ris, stegt eller sauteret grøntsager og tofu krydret med natrium-fri krydderier som revet ingefær, hvidløg, urter og krydderier.

Dag 3: Snack Salt-Gratis

Morgenmad kunne være yoghurt, et stykke af hele frugter, en lav-fedt granola bar, juice og fedtfattig mælk, mens frokost kan bestå af frisk kogt bidder af tyrkiet bryst, pakket ind i en hel-hvede tortilla sammen med dampede grøntsager og frugt. Til middag, har bagt frisk fisk parret med brune ris, kogte gulerødder, sauteret mørke bladgrøntsager som spinat og en hel-hvede rulle lav i salt. Mælk og en cookie eller en salt-fri hele hvede kiks, når du har brug for en snack.

Dag 4: Ikke Tilsat Salt

Sprede en hel-hvede engelsk muffin med salt-gratis nøddesmør til morgenmad sammen med frugt og fedtfattig mælk. Nyd cornbread, rå grøntsager pinde og grøntsager-bean suppe til frokost, hvilket gør sikker på, at suppen er lavet med lav - eller ingen-natrium bouillon. Til middag, har byg kogte, ikke tilsat salt og en grøntsag røre-yngel efterfulgt af udskåret frugt til dessert. Prøv frugt og ristet, usaltet frø som solsikke-frø som snacks i løbet af dagen.

Dag 5: Krydderurter og Krydderier

Til morgenmad, har en frugt-smoothie sammen med hel-hvede farina kogt med skummetmælk og krydret med kanel og brun farin, hvis det ønskes. Spis brune ris toppet med dampede grøntsager som broccoli og kogte bønner, som kikærter, ved hjælp af urter og krydderier som aroma. Runde ud måltid med et stykke af hele frugter. Til middag, kan du prøve halvdelen af hele korn roll-toppet med strimlet kylling, salat, revet reduceret-fedt ost og skylles dåse bønner med frisk salsa og chili pulver som krydderi. Har fedtfattig yoghurt og usaltet, air-poppet popcorn under snack gange.

Dag 6: Frisk og Sprød

Start dagen med hele korn korn, skummetmælk, lav-natrium hel-hvede toast, juice og et stykke frisk frugt til morgenmad. Ved frokosttid, har en hele hvede pita fyldt med kylling, salat tilberedt med fedtfattig mayonnaise. Servér det sammen med sticks rå grøntsager, streng ost, frugtsalat og mælk. Bagt fisk, dampet grønne grøntsager, hele hvede couscous, salat, frisk frugt og fuldkorn roll kan være middag. Sigte mod at spise usaltede nødder og lav - eller ingen-salt saltkringler i løbet af din dag og snacks om eftermiddagen.

Dag 7: Lav-Natrium Lasagne

En skål havregryn tilberedt med fedtfattig mælk, tilsat sukker eller andre sødemidler nonfat yoghurt og et stykke frisk frugt kan tjene som morgenmad, mens frokosten kunne være et glas mælk og et æble med en tun salat sandwich lavet med fedtfattig mayonnaise, lav-natrium-hele hvede brød og toppet med dit valg af friske grøntsager. Har lav-natrium kiks og tørret frugt som mellemmåltider. Til middag, kan du overveje grøntsager lasagne lavet med lav-natrium ost, salat toppet med en lav-natrium vinaigrette og en hel korn roll spredes med salt-fri margarine.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

Foto Credits

  • Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder
ADVERT

Mest populære