Sund Kost >> Sunde Måltider

Lav -, Gluten Og Kød-Erstatninger

Hvis du er på en vegetarisk kost, kan du søge kød-erstatninger for at tilfredsstille mæthedsfølelse og opfylde ernæringsmæssige behov, men nogle af disse erstatninger kan have gluten i dem. Hvis du har cøliaki, en gluten-fri kost er den eneste sikre måde til at forhindre, at mave-tarm-symptomer, såsom oppustethed, kramper og diarré. Heldigvis, lav -, gluten og kød-erstatninger er til rådighed.

Om Kød-Erstatninger og Gluten

I forhold til kød -, plante-baseret kød træder i stedet har den fordel, at det er kolesterolfri og give kostfibre. Gluten er et protein i korn, såsom hvede, byg og rug. Det er også i nogle forarbejdede fødevarer, såsom soja sauce og malt eddike. Bønner, nødder, frø, grøntsager, hør, majs og kartofler er eksempler på plante-baserede fødevarer uden gluten. En kost med lav gluten kød erstatninger kan give protein, jern og de fleste andre næringsstoffer i kød.

Soja-Baseret Kød-Erstatninger

En halv kop kogte sojabønner giver 10 til 14 gram protein, og en vegetar-burger kan have 6 til 18 gram protein. Soja er gluten-fri, men læse etiketten for at være sikker på, at soja-baseret produkt, du overvejer indeholder ikke gluten. Byggestenene i proteiner i fødevarer og i din krop er aminosyrer. Proteiner i animalske produkter, og i soja, er komplet, eller er af høj kvalitet, hvilket betyder, at de giver hver af de aminosyrer, som du har brug for at få fra kosten. Stir-fry tofu i stedet for kylling eller oksekød eller tilføje grillet tofu eller tempeh til salater i stedet for kylling eller rejer.

Bønner og Linser

Bønner og linser give 7 til 9 gram protein pr 1/2 kop, kogt. De giver også strygejern, et andet vigtigt næringsstof i kød. Erstatning pinto bønner for hakket oksekød i burritos, tacos eller chili, eller gøre sort bønner, linser eller marine bean suppe i stedet for at vælge kylling eller oksekød suppe. Du kan også gøre bean burgere med bønner, majs, nødder, svampe og ris, mel, så længe du undgå gluten-holdige krydderier såsom soja sauce.

Grillede Grøntsager

Grøntsager er gluten-fri, og en grillet portobello svampe er en gluten-fri mulighed, der kan være en erstatning for oksekød i burgere og stir-fry retter. Ristede aubergine skiver og grillet portobello svampe kan også erstatte skåret kød i sandwich. Svampe og auberginer er lav-fedt, kolesterol-fri kilder til kostfibre og kalium, og svampe også levere vitamin D. Smelte et udsnit af soja ost på en portobello burger for at tilføje protein og calcium til din burger, eller tjene stegt aubergine med black beans og brune ris for en kilde til komplet protein.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

Foto Credits

  • Comstock/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære