Sund Kost >> Ernæring

Lav-Fiber Frugt

Skrevet af Meg Campbell; Opdateret 12 December 2018

Med en gennemsnitlig indtagelse af kun 15 gram fibre om dagen, lav-fiber frugt er ikke nødvendigvis det bedste valg for de fleste sunde voksne amerikanere. Din sundhedspleje udbyder kan anbefale en lav-fiber kost, dog, hvis dit mave-tarm system har brug for hvile. En lav-fiber kost fremmer heling efter tarm kirurgi og kan hjælpe med at lindre kronisk diarré og tilbagevendende anfald af mave ubehag. Frugter, der giver mindre end 2,5 g fiber pr servering anses for lav i fiber.

Cantaloupe

Cantaloupe er lavere i fiber end de fleste sorter af frisk frugt, med 1,4 gram per kop hakkede melon. Ifølge det AMERIKANSKE Department of Agriculture, du er nødt til at forbruge kødet af en hel mellemstore cantaloupe at få 5 gram fiber. Men, cantaloupe ikke rang som en af de mest nærende fødevarer til rådighed. For omkring 50 kalorier, en 1-cup, der tjener leverer 108 procent, 98 procent og 12 procent af den daglige værdier for A-vitamin, C-vitamin og kalium, hhv. Honeydew melon er mindre næringsstof-tætte, men giver en tilsvarende mængde af fiber.

Vandmelon

Vandmelon kødet er mere end 90 procent vand, med en kvalitet, som bidrager til dens lavt fiber indhold. En kop hakkede eller rullede vandmelon giver lige under 50 kalorier, og om et halvt gram fiber, mens en gennemsnitlig størrelse kile leverer omkring 90 kalorier og 1 gram fiber. Ligesom andre melon sorter, vandmelon indeholder større mængder af en række næringsstoffer. Et gennemsnit mellemstore kile giver 39 procent og 33 procent af den daglige værdier for vitamin C og A, hhv. Vandmelon er også en fremragende kilde af lycopen, en kraftig antioxidant, carotenoid.

Druer

Druer også kvalificere som en lav-fiber frugt. Tabel druer såsom rød eller grøn Thompson seedless give omkring 100 kalorier, og 1,5 gram fiber pr kop. Ifølge USDA data, det tager omkring 35 druer til at lave en 1-cup, der tjener. Med mindre end 1 gram per kop, concord-druer er lidt lavere i fiber end Thompson seedless druer. Selv om druer indeholder forholdsvis mindre mængder af vitaminer og mineraler, de er rige på flavonoider. I almindelighed mørkere farvede druer, der er bedre kilder til disse antioxidant forbindelser end lysere sorter.

Grapefrugt

Grapefrugt indeholder varierende mængder af fiber afhængigt af, hvordan det er forberedt. Selv om det stadig kan betegnes som en lav-fiber, frugt, en skrællet grapefrugt med de fleste af sine marven intakt, er væsentligt højere i fiber end en, der havde sin marven fjernet. Halvdelen af en stor rød, pink eller hvid grapefrugt med marven giver omkring 50 kalorier og 1,8 gram fiber. For lidt over 60 kalorier, en hel lille grapefrugt med marven af forbrugsstoffer omkring 2 gram fiber. Ved sammenligning, en 1-cup, der tjener dåse grapefrugt afsnit pakket i vandet er omkring 90 kalorier og 1 gram fiber.

Overvejelser

Selv om frugter, der leverer 2.5 gram kostfibre per portion kvalificere sig som gode kilder, færre mængder af sådanne frugter må ikke give store mængder af fiber. For eksempel, en kop abrikoser skåret forsyninger 3 gram fiber, men en enkelt abrikos har lidt over et halvt gram fiber. Søde kirsebær give 3 g fiber pr kop. Du får kun 1 gram fiber fra fem kirsebær, dog.

Hvis din læge har instrueret dig til at følge en lav-fiber kost, så spørg for en detaljeret liste over fødevarer som du bør spise og undgå. Visse lav fiber kost fraråde at bruge nogen form for frisk frugt, herunder melon, mens andre anbefaler at man undgår tørret frugt og frisk frugt med spiselige frø eller hud, såsom figner og æbler.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

ADVERT

Mest populære